Comuna Dulcesti

Comuna Dulcesti
Comuna Dulcesti

Comuna Dulcesti este situata in partea de est a judetului Neamt, in zona de contact dintre regiunea vestica a podisului Moldovei, pe partea dreapta a raului Moldova.
Comuna este amplasata la 46o 58’ Latitudine Nordica si 26o 46’ longitudine estica, invecinandu-se la nord cu comunele Botesti si Gheraiesti, la sud cu comunele Faurei si Trifesti, la est cu comuna Cordun si la vest cu comuna Ruginoasa.
Se poate spune ca localitatea este plasata pe o artera intens circulata.
Prima atestare documentara a comunei Dulcesti dateaza din 23 august 1455, documentul aflandu-se la Suceava – Cetatea de Scaun. Actul precizeaza ca „Petru Voievod (domn al Moldovei in acea perioada era Petru Aron) daruieste lui Tudor Limba dulce satele Barbosi, Bescureni si Fratesti, pe Paraul Negru”. Descoperirile arheologice din zona arata faptul ca aici au locuit geto-dacii incepand cu secolul I î.Hr. (monumente arheologice: 2 situri arheologice si 12 puncte arheologice).
Comuna Dulcesti cuprinde 6 sate: Dulcesti, Britcani, Carlig, Corhana, Poiana si Rosiori. Ele au o dispunere asemanatoare, rasfirata pe structura reliefului. Comuna cuprinde 1.142 gospodarii cu o medie de aproximativ 3 persoane pe familie.
Pe teritoriul comunei exista 4 biserici (3 ortodoxe si 1 catolica) construite in diferite perioade: Biserica Pogorarea Sfantului Duh – sec. XVII cu transformari in sec XVIII şi XIX este obiectiv de patrimoniu. Moara Dulcesti datează din 1929.
Există 1 monument al eroilor, semn de cinstire a memoriei inaintasilor cazuti in lupta.

Harta Comuna Dulcesti

- Apreciază pagina -

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate