Comuna Draganesti

0
Comuna Draganesti
Comuna Draganestii

Comuna Draganesti din judetul Neamt este situata in partea de N-E a jud. Neamt la hotar cu jud. Suceava prin raul Moldova avand cea mai nordica localitate a judetului – satul Ortasti.
In prezent are in componenta actuala patru sate – Draganesti, Ortasti, Rasca si Soimaresti. Comuna a fost reinfiintata in anul 2004 deoarece in perioada 1968-2004 a alcatuit comuna Brusturi – Draganesti impreuna cu inca alte patru sate care astazi alcatuiesc comuna Brusturi.
In 1904 faceau parte din comuna Draganesti satele : Cornilesti – astazi parte componenta a satului Tarzia, Giulesti, Ortasti, Panuresti, Tonti (Rasca) si Soimaresti.
In 1929 avem comuna Draganesti cu satele: Draganesti (si catunul Panuresti), Ortasti, Rasca (Tonti) si Soimaresti.
Vechimea satelor din aceasta zona este diferita de la un caz la altul, insa majoritatea lor sunt atestate documentar in sec. al XVI-lea si unele din sec. XVII-XVIII.
Ca si satele din comuna Brusturi si din comunele Boroaia, si Raucesti au fost fie sate razesesti – inchinate ulterior, fie sate boieresti, fie pe mosia Manastirii Rasca, apoi o parte din ele au intrat in administrarea Manastirii Neamt.
Istoria satelor de pe cursul mijlociu al Moldovei, dintre Culmea Plesului si estul Podisului Moldovei, este stans legata de intemeierea statului feudal Moldova si de istoria Manastirilor Neamt si Rasca-Bogdanesti.
Printre obiectivele turistice din aceasta comuna se numara: Monumentul eroilor din cele doua razboaie mondiale, aflat in curtea bisericii cu hramul „Sfantul Mihail si Gavril”, satul Draganesti, precum si Monumentul eroilor din primul razboi mondial amplasat în fata scolii generale din localitate.

Harta Comuna Draganesti

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate