Comuna Candesti

0
harta-comuna-candesti-neamt
Comuna Candesti

Comuna Candesti este asezata in partea de sud a judetului Neamt, in bazinul hidrografic al raului Bistrita, la hotar cu judetul Bacau.
Comuna se invecineaza la N cu comunele Rediu si Costisa, la S cu judetul Bacau, la E cu judetul Bacau si la V cu comuna Tazlau.
Teritoriul comunei apartine bazinului hidrografic al raului Bistrita iar partea centrala este brazdata de paraul Candesti.
Comuna Candesti, prin asezarea in cadrul teritoriului judetului Neamt, in partea sa sudica, la limita cu judetul Bacau, este traversata de o retea majora de cai rutiere reprezentata de cele doua drumuri judetene cu judetul Bacau, DJ 159 C si DJ 156 si de o retea comunala prin drumurile comunale DC 119, DC 120 si drumurile satesti, toate asigurand legatura intre localitatile componente si comunele invecinate si judetul Bacau.
Suprafata totala a comunei este de 3.714 ha, din care 728 ha teren intravilan si 3.046 ha teren extravilan.
Comuna are o populatie de 4.250 locuitori.
Principalele obiective turistice ale comunei sunt: biserica cu hramul „Inaltarea Domnului” – Candesti, biserica de cult ortodox cu Hramul „Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril” si „Sfantul si Maritul Prooroc Ilie Tesviteanul” – Barcanesti, ctitorita in perioada 1977-1981, ctitori fiind mai multi enoriasi din parohie, biserica de cult ortodox, cu Hramul „Sfantul Mare Mucenic Dumitru, Izvoratorul de Mir” – Padureni, construita in perioada 1935-1940, ctitori fiind enoriasi ai satului si biserica Dragova cu Hramul „Sfintii Imparati Constantin si Elena”.

Harta Comuna Candesti

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate