Comitetul pentru Situații de Urgență, despre problemele rețelei de alimentare cu apă a județului

1
 Joi, 5 mai, la sediul Prefecturii a avut loc, şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prezidată de prefectul județului Neamț, Niculina Dobrilă. În cadrul ședinței au fost prezentate:
  • raportul Grupului de lucru constituit prin ordin al prefectului, privind constatărilor şi măsurile pe termen mediu şi lung pentru securizarea alimentării cu apă a cetăţenilor din judeţul Neamţ, susținut de col. Ioan Nițică, șeful ISU Neamț;
  • programul de măsuri ce vor fi îndeplinite de CJ ApaServ SA pentru remedierea neconformităţilor constatate prin raportul Grupului de lucru, susținut de Cătălin Dughir, director ApaServ.

Grupul de lucru, constituit prin Ordinul prefectului Niculina Dobrilă, a fost format din reprezentanți ai multor instituții din județul Neamț, care în urma analizării respectării prevederilor legale în activitatea de asigurare a alimentării cu apă a cetățenilor din județ, precum și a demersurilor ApaServ, pentru verificarea posibilităților de potabilizare a apei din sursa de suprafață Bâtca Doamnei au fost constatate următoarele probleme, pe care le puteți citi aici:

După raportul prezentat de col. Ioan Nițică a urmat directorul ApaServ. Acesta a prezentat planul de măsuri și termenele stabilite pentru remedierea neconformităților constatate în raportul Grupului de lucru.
O altă problemă, ridicată în cadrul ședinței de Dan Manoliu, vicepreședinte al CJ, a fost realizarea unei hărți, la nivelul județului, în care să apară poziționarea tuturor conductelor care trec pe sub pământ, urmând ca aceasta să fie pusă la dispoziția tuturor instituțiilor care emit autorizații de construcții.
Consider oportun realizarea unei hărți la nivelul orașelor și a UAT-urilor care sunt branșate la sistemul de alimentare cu apă, în care să apară poziționarea conductelor. Nu puține au fost situațiile în care am întâlnit, în momentul în care s-a săpat pentru remedierea unei avarii la rețeaua de apă, cabluri STS, de telefonie, conducte de gaz metan, deși terenurile ne fuseseră predate, de autoritățile administrativ teritoriale, ca fiind libere de orice sarcină”,a declarat vicepreședintele CJ Neamț, Dan Manoliu.
Totodată, acesta a punctat și faptul că autorizațiile de construcție și certificatele de urbanism nu ar trebui eliberate fără un aviz de la ApaServ.
La final, cei prezenţi au primit raportul Grupului de lucru şi propunerile de măsuri făcute de Cătălin Dughir, directorul ApaServ, pentru a fi luată o decizie care să pună capăt problemei alimentării cu apă a cetăţenilor din judeţul Neamţ.

made in neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. offfffffffffffffffff spune

    hm,auzi si la asta cu hartile:,”mai nea Caisa de la C.J. TU CREZI CA MAI SUNT INGINERI SAU PROIECTANTI? CINE SA FACA HARTILE,SI-APOI ZICI SI TU CA SA FIE CAVA ZIS INTR-O SEDINTA CA DE,AI SI MATA CICA O FUNCTIE;HM,HARTILE TREBUIAU SA EXISTE DEJA FRATIOARE COLORAT.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate