Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă ia masuri impotriva fenomenului de zapor

0

Ca în fiecare an, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă  aprobă o serie de măsuri nestructurale, pentru monitorizarea fenomenului de zăpor. În acest an, aceste măsuri sunt completate şi de punerea în practică a unor lucrări de reducere a gradului de risc pe sectorul Poiana Teiului  – Borca, finalizate, într-o primă etapă, pe o lungime de 1,3 km. Proiectul, finanţat din bani europeni, este completat de lucrările de punere în siguranţă, în aval de Barajul Izvorul Muntelui, lucrări aparţinând Hidroelectrica SA. De altfel, în funcţie de debitul pe care îl înregistrează Bistriţa în această perioadă, se poate prognoza că nu vor fi probleme deosebite în iarna care urmează.


Sunt veşti bune şi mă bucură, în mod deosebit, derularea  proiectului finanţat pe Programul Operaţional Sectorial Mediu, bani europeni ce vin şi în sprijinul cetăţenilor din zona Poiana Teiului – Borca  care îşi regăsesc astfel liniştea în perioada producerii fenomenului de zăpor.”  a declarat prefectul Mihai Archip.

Programul de menţinere a viabilităţii drumurilor naţionale şi judeţene este structurat pe cele două secţiuni – de pregătire a utilajelor, combustibilului şi materialului antiderapant necesar intervenţiei, dar şi pe colaborarea şi comunicarea eficientă a celor responsabili, în cazul producerii unor fenomene extreme, asociate sezonului rece.

În acest context, specialiştii au apreciat ca fiind benefică prevederea legală de dotare a mijloacelor auto cu cauciucuri de iarnă, menită să reducă riscul producerii unor accidente.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate