Comisiile mixte de control

0

Comisiile mixte de control numite prin ordin al prefectului, care au avut ca obiectiv principal verificarea respectării normelor legale în domeniul apărării împotriva incendiilor în unităţile sanitare cu paturi din judeţ, şi-au încheiat activitatea.

Comisiile au fost alcătuite din reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică şi ai Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi au verificat 7 spitale – Spitalul Judeţean de Urgenţă Neamţ, Spitalul Municipal de Urgenţă Roman, Spitalul orăşenesc Târgu Neamţ, Spitalul orăşenesc Bicaz, Spitalul orăşenesc Roznov, Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani, Spitalul de psihiatrie Sf Nicolae din Roman.

Rezultatul controalelor face referire la deficienţele constatate, la sancţiunile aplicate şi la analizele efectuate cu reprezentanţii conducerii spitalelor.

Astfel, în timpul verificărilor au fost depistate 127 deficienţe, din care 39 au fost înlăturate operativ.

Printre deficienţele identificate la majoritatea spitalelor, cele mai importante se referă la lipsa detectoarelor de gaz metan din spaţiile în care sunt amplasate centralele termice, bucătăriile spitalelor sau unde există consumatori alimentaţi cu gaz metan, la faptul că nu au fost adoptate soluţii şi măsuri adecvate pentru asigurarea evacuării copiilor, bolnavilor şi a persoanelor netransportabile. Deasemenea instalaţiile electrice nu se exploatează potrivit reglementărilor tehnice şi măsurilor specifice de apărare împotriva incendiilor având un grad avansat de îmbătrânire fizică şi morală, instalaţiile de aer condiţionat nu au posibilitatea decuplării alimentării cu energie electrică în caz de urgenţă, alimentarea lămpilor scialitice la sălile de operaţii au improvizaţii la conductori şi, deasemenea, nu sunt identificate şi evaluate riscurile de incendiu la nivelul spitalului.

Totodată nu este asigurat un sistem de alarmare acustică eficient în caz de incendiu, uşile de pe căile de evacuare nu se deschid în sensul evacuării persoanelor – spre exterior, iar instalaţiile de detectare/semnalizare a incendiilor, nu există.

Pentru deficienţele constatate au fost aplicate conducerilor spitalelor 6 avertismente.

D.S.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate