Clubul Ecoturistic Gheorghe Iacomi a împlinit 24 de ani de existență

0

Clubul Ecoturistic Gheorghe Iacomi este una dintre cele mai vechi organizații neguvernamentale din Piatra-Neamț. Începând din ianuarie 1993 aduce împreună iubitori de natură, de oameni, de frumos, militând pentru protejarea mediului, promovarea și practicarea turismului ecologic, educația și dezvoltarea tinerilor în spiritul valorilor tradiționale.

Cupa Dr. Gh. Iacomi este unul dintre evenimentele importante ale turismului nemțean, peste 300 de iubitori de turism, sport și cultură din toată țara vin în fiecare an la poalele Ceahlăului pentru a admira minunile județului și pentru prietenia deosebită ce se leagă întotdeauna între iubitorii muntelui. Taberele pentru copii și tineri, cu tematici ecologice, sportive, turistice, culturale, de voluntariat sau de dezvoltare personală sunt emblema clubului de câțiva ani, la fel și cursurile și atelierele de folosire a echipamentului, de orientare, de campare, de alpinism, clubul de robotică. În prezent, peste 30 de adulți și 40 de copii și tineri sunt implicați în activitățile propuse de club.

Sâmbătă și duminică, la Oglinzi, a avut loc adunarea generală a membrilor, activi, aspiranți, simpatizanți și chiar membri fondatori. Pe ordinea de zi au fost retrospectiva 2016 în imagini, ceremonia de premiere și recunoaștere a membrilor pentru implicare și dăruire în proiectele clubului de educație, sport, ecologice, sociale, de dotare a unor biblioteci școlare sau de cadouri pentru copii sau pentru participarea la concursuri. Sau definit obiectivele pentru 2017 și proiectele importante cum ar fi centrul pentru tineret, Memorialul și Cupa Gh. Iacomi, taberele, organizarea turelor publice și colaborarea cu alte cluburi sau instituții pe plan local, în tară și din străinătate.

Seara s-a incheiat amical, cu cântec și voie bună și cu o sesiune de povestiri despre cum au ajuns membrii actuali să se înscrie în club, ce rol joacă acesta în viața lor și diverse amintiri și întâmplări deosebite.

Deviza Clubului Gheorghe Iacomi este “Noi credem în prietenie” și, am adăuga, “Noi iubim muntele”. Ca urmare, toți cei care cred în aceleași valori, sunt asteptați și bineveniți pentru simple ture prin frumoșii munți ai Neamțului și ai României sau pentru participarea la taberele și competițiile organizate în acest an.

 

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate