CJ Neamț preia în administrare un tronson de drum pentru reabilitare ca să ajute Romanul

0

În conformitate cu prevederile Legii nr. 215/2001 a administraţiei publice locale, se convoacă Consiliul Judeţean Neamţ în şedinţă ordinară, pe data de 30 ianuarie 2019, ora 15.30, în sala de şedinţe „Ion Creangă”, cu proiectul de hotărâre privind preluarea temporară în administrarea directă a Consiliului Județean Neamț a unui tronson de drum județean în vederea efectuării unor lucrări de reabilitare.

Inițiator: Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean.

În proprietatea județului Neamț se află drumul județean DJ 207A Roman – Bâra – Nistria cu o lungime totală de 29, 595 km având originea în municipiul Roman și punctul final la limita cu județul Iași.

Tronsonul din drumul județean DJ 207A, aflat în administrarea Consiliului Local al Municipiului Roman, este situat în intravilanul municipiului Roman, sub denumirea str. Mihai Viteazu.

Prin adresa nr. 23037 din 17.12.2018 a Primăriei Municipiului Roman se aduce la cunoștință că, pe tronsonul mai sus menționat, drumul prezintă structuri rutiere diferite pe diverse sectoare, încadrate de trotuare și spații verzi, deteriorate pe alocuri. Lucrările de întreținere nefiind suficiente, se impune reabilitarea întregului tronson și aducerea lui la o stare tehnică corespunzătoare exigențelor actuale.

Prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Roman nr. 290 din 19.12.2018 s-a aprobat trecerea în administrare directă a Consiliului Județean Neamț a sectorului din drumul DJ 207A cuprins între intersecția cu DN2 și calea ferată Roman – Buhăiești.

Având în vedere că tronsonul de drum menționat aparține domeniului public al județului și constituie calea de acces în municipiul Roman, pentru aducerea la o stare de viabilitate corespunzătoare și realizarea unor lucrări de reabilitare, propun preluarea acestuia în administrarea Consiliului Județean Neamț, pe durata execuției lucrărilor menționate – se precizează în Expunerea de motive.

Deci acest drum pentru a cărui reabilitare Romanul nu avea destui bani în buget a fost preluat de Consiliul Județean Neamț care se va ocupa să găsească resursele financiare să îl reabiliteze.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate