CJ Neamț – Modernizarea drumului județean DJ 127 A – Huisurez – Dămuc

1

Joi, 29 noiembrie, consilierii județeni vor dezbate un proiect de hotărâre privind aprobarea temelor de proiectare aferente unor obiective de investiții de interes județean. Una dintre ele se referă la modernizarea drumului județean DJ 127 A, între km 36+100 și 40+585, pe raza localității Huisurez din comuna Dămuc.

Iniţiatorul proiectului de hotărâre este Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Județean Neamţ.

Tronsonul de drum vizat are o lungime de 4,485 km și o lățime între 6,00-9,00 m. Acolo, este necesară modernizarea drumului „în vederea asigurării condițiilor necesare desfășurării unui trafic auto și pietonal în condiții de siguranță și confort, asigurarea unui sistem performant de colectare și evacuare a apelor din zona drumurilor”, se arată în expunerea de motive.

Prin tema de proiectare cu urmează a fi supusă aprobării, se propune realizarea unei structuri rutiere moderne, cu o lătime a părtii carosabile in aliniament de 6,00- 7 ,00 m și o pantă în profil transversal de 2,5 %.  Îmbrăcămintea drumului va fi din beton asfaltic.

Consiliul Judetean Neamt a prevăzut în bugetul anului 2018 suma de 30.252,10 lei fără TVA, valoarea estimată a cheltuielilor cu realizarea obiectivului de investiții fiind de 17.461.446,91 lei fără TVA .

Drumul propus face parte din Strategia de Dezvoltare a Judetului Neamț, perioada 2014 -2020.

A.T.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. Onelian dalmatio spune

    Bravo Antoane tine-o tot așa. !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate