Cine din PNL este vinovat pentru pierderea primăriei Piatra-Neamț

3

Recent, conducerea PNL Neamț a dizolvat conducerea PNL Piatra-Neamț pe motiv că s-au pierdut alegerile la Piatra-Neamț.

Despre greșelile lui Carabelea care l-au dus la pierderea alegerilor am vorbit deja (click aici). Despre faptul că oricum a avut performanțe politice mai bune decât șeful lui de la județ am explicat și asta (click aici). Acum vorbim strict de vina internă din PNL, în opinia noastră.

Dacă e să analizăm corect și tehnic partea de vină din interiorul PNL pentru pierderea primăriei Piatra-Neamț, atunci ea aparține, în opinia noastră, în totalitate conducerii județene a partidului, care a impus brutal echipei conduse de Carabelea, căile media prin care să comunice cu populația. Din start, i s-a impus și o atitudine ostilă față de o parte a presei, indicându-i-se cu care parte a presei să colaboreze și cu care nu.

Desigur, Andrei Carabelea ar fi avut posibilitatea să refuze această ”iobăgie în comunicare” și să-și stabilească singur ce, cum și prin cine comunică, dar a ales calea vasalității, cea mai ușoară pentru el, chiar dacă aceasta s-a dovedit a fi greșită total.

Așadar, în opinia noastră, este o mare mizerie să impui unui politician cum să comunice și apoi să-l dai afară că nu a comunicat destul de eficient încât lumea să-l voteze.

Pe lângă această problemă de ”iobăgie în comunicare” prin care Carabelea a fost legat doar de comunicarea agreată de conducerea județeană, au mai fost și alte probleme de ”iobăgie politică”, prin care Carabelea a fost legat de multe indicații prețioase cu caracter de obligativitate, venite din partea conducerii județene.

Ar mai fi și o altă serie de greșeli capitale făcute de PNL Neamț care au afectat direct PNL Piatra-Neamț, cum ar fi mizeria de campanie de a da vina pe PSD pentru cei care au murit în incendiul de la spital, sau preluarea cu japca a unor proiecte PSD care vizau interese din Piatra-Neamț și asumarea de PNL, ofensând inteligența pietrenilor și așa mai departe.

Acum, PNL Neamț să zică despre Andrei Carabelea că este vinovat că s-a pierdut primăria este cea mai mare mizerie posibilă, deoarece PNL Piatra-Neamț a fost coordonat de PNL Neamț și s-a dovedit că a fost coordonat prost.

Deci, orice analiză tehnică și la rece s-ar face pe bune, nu pe opiniile unui președinte de filială județeană care nu a câștigat în viața lui nici un fel de alegeri, nici măcar de scară de bloc, atunci responsabilul politic principal din interiorul PNL pentru pierderea alegerilor la Piatra-Neamț ar fi, cert, conducerea PNL Neamț.

În final rămâne întrebarea: trebuia demis Carabelea?
Desigur că da, dar pentru că nu a avut bărbăția politică să-și conducă singur primăria și organizația politică și pentru că a prins nalucă de cum s-a văzut pe scaun și a fost atât de naiv încât să creadă că cei care îl laudă îi sunt prieteni și cei care îl critică sunt dușmanii. Pentru astfel de motive trebuia schimbat, nu pentru că a bătut George Lazăr palma cu Adrian Ciobanu ca să-l pună pe loc eligibil la alegerile parlamentare înainte de a se stabili asta în forurile politice statutare.

Dar meciul nu s-a încheiat încă. Multe dosare penale stau să ajungă la maturitate și, dacă DNA a scos de la conducerea PNL Neamț pe ultimii președinți, nu se știe dacă nu cumva tradiția va continua. Și nu e vorba doar de conducerea PNL Neamț, că nici cea demisă de la PNL Piatra-Neamț nu stă rău la capitolul suspiciuni rezonabile, deci stați pe aproape.

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
3 Comentarii
  1. Vali spune

    Primarul , care nu a știut sa se impună în problemele ce țin de investirii, a pierdut. A fost lucrat de subordonații din primarie de la investitii și contractantii de lucrări. A fost un tip de bună credință dar înlăturat de mafia existenta în primărie.

  2. Schmidt Rudolf spune

    Ignoranta, neprofesionalismul, tupeul, nepriceperea lui Carabelea sunt de vina. Dar, nu-i bai. Vine inapoi, pe turnanta, ca viceprimar. Ca, de, la ce sa se priceapa mai bine decat la papat bani publici? Doar nu vreti, cumva, sa se apuce de muncit??? E om politic, nu? Ce-ati vrea sa faca? Se plimba si el de pe un post pe altul, ia banul statului (meritat sau nu, dar eu cred ca mai mult nemeritat) si asteapta pensia. Si uite-asa, trece cate unul prin viata fara sa lase nimic in urma decat injuraturi.

  3. Mc spune

    Schimbarea obiectului de activitate la cei din PNL e ceva normal. Carabulea pe care îl numesc de mult carabulea pt caracterul lui își merită soarta și sper din toată inima să plătească pt tot Raul care la făcut cetățenilor orașului nu doar pierderea gradelor. Trb verificata atent activitatea lui și a stafului pt că dacă rămâne doar cu descalificarea politica e o mare greșeală. Trb pedepsit că alții ajunși la cârma orașului sa nu mai facă ce a făcut acest mafiot și grupul mafiot creeat de la ghe.stefan în prezent.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate