Andrei Carabelea îl bate la performanța electorală de îl ascultă cu urechea pe George Lazăr, președintele PNL Neamț

0

Recent, președintele PNL Neamț, George Lazăr, s-a împăunat într-o conferință de presă susținută în urma pierderii alegerilor, declarând că a pierdut cu 70.000 de voturi, adică cu 8.000 de voturi mai mult decât a pierdut PNL Neamț în 2020 aceeași funcție de președinte al Consiliului Județean.

În cel mai ipocrit mod, același George Lazăr era critic la adresa primarului liberal de Piatra-Neamț, Andrei Carabelea, care a pierdut și el alegerile, dar tot pe o creștere a numărului de voturi. Carabelea a intrat primar cu 7.600 de voturi în 2020 și a pierdut alegerile în 2024 cu 10.600 de voturi.

Această situație, dacă e să ne luăm după logica un pic anapoda a președintelui PNL Neamț, George Lazăr, nu poate duce decât la concluzia că Andrei Carabelea este cu mult mai bun decât George Lazăr, asta dacă vrem să facem o comparație corectă între pierzători.

Matematica este una simplă. PNL Neamț a pierdut alegerile pe mâna lui George Lazăr pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, având cu aproximativ 13% mai multe voturi în 2024 decât în 2020. Iar la Piatra-Neamț PNL a pierdut alegerile pe mâna lui Andrei Carabelea, având cu aproximativ 40% mai multe voturi în 2024 decât în 2020.

Oricât ar vrea George Lazăr să îmbârlige realitatea, 40% este mai mult decât 13%, deci, matematic, pe număr de voturi raportate la procent de creștere politică, Andrei Carabelea este mult peste George Lazăr.

Oare președintele PNL Neamț nu are capacitatea de a face calcule matematice simple sau știe adevărul, dar a rămas blocat pe mod manipulare disperată din campania electorală?

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate