Cine apreciaza produsele romanesti?

0

marketProdusele agricole romanesti iau calea exportului in toate colturile lumii, din China, unde vinurile au o piata tot mai mare, pana in tarile arabe, mari consumatoare de cereale.

Consumatorii nu și-au redus cheltuielile cu mancarea și bautura.

Ne laudam cu branza noastra buna, cu vinurile alese, dar si cu recoltele bogate de cereale, ori cu traditia in cresterea animalelor. Pe ce mese straine ajung insa toate aceste produse?

Cunoscuta pentru branza Feta, devenita populara printre romani, Grecia este principalul partener de export cand vine vorba de branzeturile locale, potrivit datelor primite de la Ministerul Agriculturii. Explicatia: preturile mult mai bune pe care romanii le pot obtine acolo, potrivit lui Dorin Cojocaru, presedintele Asociatiei Producatorilor de Lapte.grafic

Insa si tarile unde se afla mari comunitati de romani, ca Spania sau Italia, asigura musterii buni. „Camioane intregi cu produse traditionale – carnati, cascaval, telemea, branza de burduf – pleaca din Romania”, ne-a declarat Dorin Cojocaru. Si Anglia e o piata importanta, mai ales cand vorbim de vinuri, categorie unde Germania ocupa locul intai. O piata in continua crestere, pe locul trei la export, este insa China, unde consumul de vin a devenit la moda si care prefera soiurile rosii, demiseci, spune Ovidiu Gheorghe, presedintele Patronatului de Vinuri.

In ciuda productiei slabe de grau de anul trecut, exporturile s-au dublat in 2013, daca ne referim la primul semestru. Statele arabe sunt principalii destinatari. Tot in state ca Libia si Iordania exportam in principal animale vii din speciile bovine si ovine.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate