Chiar dacă nu ești fan jocuri video, aceste lucruri te-ar putea interesa

0

Adepții jocurilor video pot spune că sunt stăpâni ai altor lumi decât ai celei în care trăim cu toții. Acestea pot fi formate din combinații ale celor patru elemente primordiale: pământ, apă, aer, foc, pot avea ca sursă de inspirație natura sau civilizația umană. Astăzi lumea gaming-ului pare să fi ajuns la desăvârșire, dar dată fiind evoluția tehnologiei, oricând pot să mai apară schimbări revoluționare. Există multe aspecte care dovedesc importanța culturii jocurilor video, iar acestea  datează încă din faza lor incipientă.

Unul dintre cele mai timpurii jocuri video a fost creat de un fizician. În luna octombrie a anului 1958, William Higinbotham a creat Tennis for Two. Acesta era similar cu jocul de ping-pong și a fost afișat pe un osciloscop, care ținea locul ecranului LED tradițional. Astăzi s-a ajuns la peste 1.200.000 de jocuri. Dintre ele, Minecraft este cel mai bine vândut de până acum. Markus Alexej Persson, designer-ul de jocuri cunoscut sub numele de Notch, a creat cel mai de succes joc indie din Minecraft. Cu peste 180 de milioane de dolari în vânzări, Minecraft a fost cumpărat de Microsoft. Și în prezent rămâne unul dintre cele mai jucate jocuri de pe toate platformele, depășind și vânzările emblematice ale Tetris-ului.

Când jocurile arcade au atins apogeul în America, în 1981, americanii au reușit să cheltuiască 20 de milioane de dolari într-un an, ceea ce a însemnat de două ori venitul fiecărui cazinou din Nevada. De aici rezultă că sălile de joc erau pline de gameri și cozile erau ceva obișnuit pentru obținerea unui loc liber. Aproape 30 de ani mai târziu, jocurile care erau cândva accesibile doar prin intermediul unor aparate cu monede, pot fi găsite pe platforme online special create pentru divertisment. Persoanele care vor și știu unde să caute, găsesc varietate și versiuni actualizate pe Unibet Casino, unde jocurile se bazează pe filme, cărți și povești despre care este aproape imposibil să nu fi auzit. Îți este mult mai ușor să le accesezi și datorită disponibilității lor pe dispozitivele mobile.

În 1993, cineva a hotărât că vrea să evite aglomerația din sălile de jocuri într-un mod inedit. Este vorba despre cosmonautul rus Aleksandr A. Serebrov, care a dus jocul Tetris la bordul unei rachete Soyuz TM-17 în Stația Spațială MIR. Ulterior, cartușul de joc a fost vândut la licitație pentru suma de 1220 de dolari.

La capitolul longevitate, Monster Hunter 3 Ultimate este cel mai lung joc care a rulat vreodată. Franciza Monster Hunter este renumită pentru dedicarea față de realism, mai ales prin faptul că nu există un buton pentru pauză în meniu. Versiunea MH3 Ultimate durează în medie 693 de ore; fiind o medie, imaginația poate ajuta la estimarea unui termen maxim. Pe de altă parte, cea mai lungă sesiune de jocuri video a durat 138 de ore și 34 de secunde. Carrie Swidecki din SUA a jucat Just Dance 2015 în perioada 11-17 iulie 2015 la magazinul Otto’s Video Games and More din Bakersfield, California. Acesta este cea mai lungă perioadă de timp în care o persoană a jucat non-stop.

Lumea supraîncărcată a Minecraft, versiunea pentru PC, are o suprafață de 9.258.235 ori mai mare decât Pământul. Fiind vorba despre un joc cu posibilități infinite, nu este de mirare că poate oferi spre explorare un spațiu care întrece partea de uscat și toate oceanele și mările propriei noastre planete. Deși lumile create pot fi cu mult mai cuprinzătoare decât cea din care le accesăm prin intermediul gadget-urilor – realitatea – startul se va da dintotdeauna de aici. Astfel s-a întâmplat și pentru crearea unor elemente din popularul joc Mario. Ciupercile întâlnite în toate versiunile se bazează pe soiul numit amanita muscaria din viața reală, ale căror caracteristici au fost integrate în tehnica și design-ului jocului.

Cu oricare din aceste aspecte ai putea să începi o discuție cu un pasionat de jocuri video. Dacă ai chiar tu această pasiune, poți duce discuția la un nivel mult mai avansat.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate