Chevron pleacă din România fără să mai exploateze gazele de șist

4

După mai mulți ani în care a încercat pe toate căile legale și ilegale să impună explorarea și extragerea GAZELOR de ȘIST, compania CHEVRON a decis să plece din România. Compania CHEVRON a anunțat că renunță la proiectele din România legate de explorarea GAZULUI de ȘIST după cum spun cei de la ”The Wall Street Journal”.
În realitate se pare că nu au găsit resurse destul de mari de gaze de șist care să justifice o luptă cu populația ce se opune acestui tip de exploatare. Nici Ovidiu Tender, cel din spatele firmei Prospecțiuni SA care-i sprijinea, nu se simte prea bine căci e în pragul arestului.
Plecarea Chevron din România și renunțarea la ideea exploatării gazelor de șist este exclusiv victoria oamenilor simpli deoarece Ovidiu Tender și alții care doreau astfel de exploatări și prospectau pentru astfel de resurse au fost întotdeauna mână în mână atât cu vechiul guvern PDL-ist cât și cu actualul guvern PSD, ca să nu mai spunem de sprijinul primit de la alte structuri ale statului român. De exemplu, anul trecut, în județul Neamț chiar președintele Consiliului Județean Neamț suna de pe telefonul mobil primarii și îi amenințau pentru a permite intrarea celor de la prospecțiuni. Astfel de aroganțe într-o perioadă în care tuturor politicienilor le e frică să vorbească orice la telefon nu ne poate duce cu gândul decât la o protecție lărgită din partea unor instituții sau servicii.
Sincer, nu credeam că vom ajunge ziua în care să dăm această știre. Ani de zile ziarpiatraneamt.ro a fost singura publicație din Neamț care s-a luptat alături de oamenii simpli cu cei care prospectau ilegal pe terenurile nemțenilor și am fost cam singurii din Neamț care am relatat necazurile celor călcați abuziv de prospecțiuni. Reprezentanții posturilor centrale nu au avut voie să dea niciodată nimic, nici mâcar când oamenii se adunau în câmp, blocau străzi sau era necesară intervenția jandarmilor, iar presa locală s-a mulțumit cu contracte de publicitate lunară de la prospectatori păstrând liniștea în majoritatea cazurilor.
Una peste alta, un lucru este cert. România a scăpat, cel puțin pe moment, de exploatarea gazelor de șist. Cei care vroiau să exploateze aceste resurse aveau de partea lor administrațiile locale, instituțiile statului, politicienii, guvernul și 99% din presă. Cu toate astea au fost învinși de câteva publicații mici, ca a noastră, care nu s-au lăsat cumpărate, și de oamenii simpli … ca cei pe care-i vedeți în poza de mai jos. Ei au toate meritele pentru oprirea exploatării gazelor de șist în România.

Ei sunt romanii care au invins (10)

I.R.
PS: Chevron ! Hai pa !

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
4 Comentarii
 1. Lolita spune

  Nu cred ca trebuie pierdut timpul si interzicerea prin orice mijloace a viitoarelor aprobari de prospectiuni trebuie intreprinsa in acest timp. Trebuie interzisa tehnologia prin care se face si pentru ca exploatarea o va aproba intotdeauna guvernul.

 2. AntiMafia spune

  Tender=colonel SRI
  Culita Tarata=colonel SRI

  SRI a fost partas la asta. De fapt, pe cine apara SRI? De ce le platim salariile daca indivizii astia au urmarit doar sa creeze animozitati in randul populatiei?

 3. feraru marcel spune

  De la o vreme, se pare ca „uriasul” din subsolul Vrancean, da semne ca s-a trezit din nou….Miscari seismice de 3 sau 4 grade, se fac din ce in ce mai des simtite ! Cel putin un post de tv, anunta ca sigura, aparitia marelui cutremur ! Daca-ar fi sa ne luam dupa ce se spune, atunci am putea banui ca activitatea celor de la Chevron, ar fi cea care, l-a deranjat pe urias…. Astea fiind spuse, ma gandesc, ca, intr-adevar urmeaza ceva apocaliptic iar specialistii Americani, stiind-o, se retrag preventiv, pentru ca sa nu poata fi acuzati in momentul dezlantuirii stihiilor…. Dupa ce placile tectonice se vor fi aranjat iar pentru vreo cateva zeci de ani, vor reveni ! E doar o parere de profan, asa ca rog „spicialistii” care este, sa nu ma bage prea tare in seama.

 4. xx spune

  Chiar credeti ca o companie ca CHEVRON se impiedica de populatie si un ziar local(bine ati spus populatie,daca vom ajunge sa fim un popor atunci e altceva) ?Era suficient sa inlature „agitatorii” si nu mai aveau nici o problema.Plecarea lor tine de rentabilitate,cind au inceput prospectiunile pretul petrolului era 140-150 dolari barilul,apoi a scazut la 40-45 dolari,acum e intr-o usoara crestere,dar chevronul stie si poate influenta pretul petrolului si a gazalor si la aceste preturi gazela de sist sint nerentabile.Vor reveni atunci cind va creste pretul,dar atunci vor sti unde si cit este,nu mai au nevoie de prospectiuni si poate apare o noua tehnologie.Innainte de a anunta retragerea din Rominia s-au retras si din Ucraina si din Polonia

  ADMIN: Ce agitatori ? Uită-te la oamenii din poză … așa erau toți. Ți se pare că e careva agitator sau că oamenii de la țară plini de probleme și nevoi au timp să se lase manipulați ?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate