Cetăţeni străini depistaţi în situaţii ilegale

0

 

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări Neamţ, au desfăşurat în data de 11.09.2012 o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii şederii şi muncii ilegale a cetăţenilor străini pe raza de competenţă, ocazie cu care a fost verificată o societate comercială cu sediul în municipiul Roman, la care îşi desfăşoară activitatea cetăţeni străini.

În urma verificărilor s-a constatat faptul că doi cetăţeni chinezi nu mai îndeplinesc condiţiile în baza cărora le-a fost acordat dreptul de rezidenţă şi de muncă pe teritoriul României.


Ca urmare a celor constatate, cetăţenilor străini li s-au anulat autorizaţiile de muncă, le-a fost revocat dreptul de şedere şi li s-au eliberat decizii de returnare de pe teritoriul României în baza cărora sunt obligaţi să părăsească ţara în termen de 30 zile. Totodată, persoanele în cauză au fost sancţionate contravenţional cu amendă în cuantum de 200 ron, conform OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată.

Biroul pentru Imigrări Neamţ va continua organizarea unor astfel de acţiuni, privind combaterea şederii şi muncii ilegale, atrăgând atenţia cetăţenilor străini de a acorda interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Reamintim cadrul legal care reglementează acordarea dreptului de muncă pe teritoriul României – OUG 56/2007 modificată de Legea 157/2011, precum şi cadrul legal care reglementează dreptul de rezidenţă pe teritoriul României al cetăţenilor proveniţi din statele terţe(non UE/SEE) – OUG 194/2002 cu modificările şi completările ulterioare.

Contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniul imigraţiei şi vă invităm să ne contactaţi pentru orice problemă legată de aplicarea prevederilor legale în domeniu, vizitând site-ul public la adresa www.ori.mai.gov.ro sau contactându-ne la telefonul 0233/227098 sau e-mail nt.ori@mai.gov.ro.

Comunicat Biroul pentru Imigrări Neamţ

 

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate