CET Dr. Ghe. Iacomi Piatra Neamt

0

O vorba din stramosi spune ca toamna se numara bobocii, insa pentru membrii CET Dr. Gh. Iacomi din Piatra Neamt toamna se numara activitatile de peste an si rezultatele acestora.
Ultima dintre actiunile specifice clubului a fost cea de igienizare a unor trasee din Masivul Ceahlau, desfasurandu-se in doua etape. Prima a avut loc in data de 29 septembrie si a constat in degajarea potecilor din Poiana Varatec de copacii cazuti, care ingreunau trecerea turistilor , impunand un ocol destul de mare. Cea de a doua etapa a avut loc in perioada 6-7 octombrie, cand a fost igienizat traseul Poiana Maicilor, cel mai lung din Masivul Ceahlau, insa este si cel mai spectaculos. La actiune au participat atat adulti, cat si cei mici, care s-au bucurat de aerul curat, dar mai ales de imbratisarea naturii.

Desi cantitatea de gunoaie adunata a fost una considerabil mai mica decat in anii trecuti, abandonarea deseurilor pe munte ramane o problema majora, atat pentru autoritatile locale, cat si pentru cele judetene. In continuare, sunt poluate locurile de popas, dar si traseele marcate, unde gasim frecvent sticle din plastic, ambalaje de la diverse alimente si multe obiecte ce tin de igiena intima a unora. Actiunea a avut succes si datorita colaborarii stranse cu Administratia Parcului National Ceahlau, prin persoana domnului C-tin Andras, care ne-a sustinut informational, dar si cu materiale. Si gazdele de la Cabana Dochia au avut un aport considerabil, informand turistii de actiune si dand indicatii pretioase asupra igienizarii zonei. Pe aceasta cale le multumim ca ne-au asigurat toate conditiile pentru un repaus odihnitor si placut” a declarat Adrian Ichim, reprezentantul CET Dr Gh. Iacomi.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate