Cerșetorii din Piatra-Neamț au intrat în vizorul Poliției Locale

1

Având in vedere cresterea numărului de persoane care apelează la mila trecatorilor, cat si a celor care comit fapte antisociale, pentru prevenirea si combaterea acestora si mentinerea unui climat civic de ordine și liniște publica pe raza municipiului, Poliția Locală P.Neamt a organizat și executat o acțiune în data de 28.07.2016, între orele 07.00-22.00, ocazie cu care s-au desfăsurat următoarele activități:

– persoane legitimate = 56;
– sanctiuni contraventionale aplicate = 26, in valoare de 2.100 lei, din care la:
– Legea 61/1991 R, privind incalcarea normelor de convietuire sociala = 18, in valoare de 1.350 lei, pentru:
– cerșetorie = 16;
– neluarea măsurilor de supraveghere a minorilor de către părinți = 2;
– OUG 97/2005, privind actele de identitate = 5, in valoare de 200 lei;
– HCL 7/2010, privind normele de gospodărire, întretinere, curățenie și estetica în municipiu = 2, în valoare de 300 lei;
– altele = 1, în valoare de 250 lei.
– minori depistați = 4.

Au fost depistati minorii L.V., de 9 ani, L.N., de 10 ani, respectiv T.M. ,de 13 ani și T.R., de 8 ani, toti din satul Borseni, com. Razboieni, jud. Neamt, care apelau la mila trecătorilor, în zona bisericii de la gară, fiind neglijași si nesupravegheati de către părinți, fapt pentru care minorii au fost conduși și predați la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Neamț în vederea luării măsurilor ce se impun.

Părinții acestora L.T, de 42 ani, respectiv T.N, de 46 ani, ambii cu domiciliul în satul Borseni, com. Războieni, jud. Neamt, au fost sancționați contraventional pentru neluarea măsururilor de supraveghere a minorilor în vârsta de până la 16 ani pentru a-i impiedica de la fapte de vagabondaj și cerșetorie.

Numărul acțiunilor ce se vor organiza si executa va fi în creștere, având în vedere și afluxul mare de persoane ce se vor afla pe raza municipiului P.Neamt în perioada următoare.

Totodata, pentru ca aceste acțiuni sa aiba efectul scontat, este necesară o implicare și din partea altor instituții, atat in ceea ce priveste minorii, neglijati de către părinți, care săvârșesc fapte antisociale, cât și cu privire la alte categorii de persoane aflate în nevoie.

1 Comentariu
  1. Kromm spune

    Ar trebui ca nimeni să nu mai dea bani cerșetorilor, eventual dacă sunt prinși că fa să fie amendați, poate asa vom scăpa de ei. Dacă nu le-ar mai da nimeni, nu ar mă sta la cerșit.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate