Centru de căutare-salvare cu drone și Inteligență Artificială la Salvamont Neamț

0
  • Un nou centru local de căutare-salvare cu drone și analiză date, folosind Inteligență Artificială, este lansat în județul Neamț

Salvamont Neamț, alături de Salvamont România și Consiliul Județean Neamț, împreună cu partenerul de tehnologie VODAFONE ROMÂNIA inaugurează Centrul Local de Analiză Date, care este dotat cu soluția de detecție automată a persoanelor dispărute.

Programul software inovator, SARUAV, bazat pe Inteligență Artificială, vine în sprijinul echipelor de salvare pentru căutarea și găsirea persoanelor dispărute.

În baza unui set de fotograme capturate cu drone, programul face detecția automată a oamenilor, folosind anumite indicii, precum elemente de îmbrăcăminte, piese de echipament, sau diferite obiecte, pentru indicarea locațiilor precise unde se poate interveni.

Programul poate procesa 100 de fotograme în aproximativ 2 minute, indicând operatorului indiciile asociate cu coordonatele GPS exacte ale locației. De asemenea, în acest proiect Salvamont Neamț operează 3 drone de ultima generație dedicate pentru misiuni complexe de căutare-salvare folosind sisteme avansate de fotogrametrie, termoviziune, zbor automat, urmărire relief, comunicație audio cu victima, timp de zbor prelungit, camere foto-video multiple, cartografiere pentru hărți 3D și capturare date pentru analiză automată folosind AI.

Dronele sunt dotate cu senzori anticoliziune 360o, zoom puternic de până la 56x, zbor îndelungat de până la 45 minute cu un singur acumulator, set suplimentar de încă 6 acumulatori pentru a face față celor mai grele misiuni în munți.

Centrul local de analiză și intervenție cu drone din Județul Neamț va fi disponibil 24/7 cu ajutorul a trei piloți de drone și dispeceri pregătiți ca operatori de sistem inteligent cu detecție automată.

Acum un an la Tg. Jiu, județul Gorj, în parteneriat cu Vodafone România se înființa Centrul Național de Analiză de Date. Este poate cel mai important proiect pilot care și-a propus susținerea tehnică la un alt nivel al operațiunilor de căutare salvare, iar începând de astăzi a devenit operațional și primul centru local de analiză a datelor, în județul Neamț.

informează SALVAMONT ROMÂNIA

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate