Cele mai bune trucuri de deco și stil pentru a amenaja corect mobilierul din sufragerie

0

Indiferent dacă sufrageria dvs. este lungă sau pătrată, există câteva sfaturi pe care le puteți lua în considerare dacă doriți să profitați la maximum de camera dumneavoastră de zi.

Exploatarea la maximum a casei noastre a devenit o prioritate, mai ales în acele locuri în care camerele nu sunt atât de spațioase pe cât ne-am dori, dar nu suntem dispuși să renunțăm la nimic. Din fericire, arta decorării ne poate ajuta să realizăm acest lucru, învățându-ne cea mai bună modalitate de a face camerele noastre mici să pară mai mari cu doar câteva schimbări mărunte sau de a face intrarea casei noastre să pară mai spațioasă.

Camera de zi sau livingul este camera în care de obicei petrecem cel mai mult timp, cel puțin atunci când nu dormim, așa că găsirea unei modalități de a profita la maximum de mobilierul pe care îl avem la dispoziție ne poate ajuta să facem din acesta cel mai confortabil loc, unde ne putem bucura de timpul liber. Pentru a realiza acest lucru, există câteva reguli sau sfaturi pe care va trebui să le luăm în considerare, mai ales dacă dorim ca acesta să fie și un loc ideal și elegant.

În timp ce majoritatea trucurilor sunt opționale și se bazează pe gusturile personale, există și alte sfaturi de decorare care sunt foarte necesare și trebuie să le luăm în considerare. Vom începe cu acestea pentru că ne pot face viața mult mai simplă și este sigur că nu surprinde pe nimeni că prima măsură pe care trebuie să o luăm este tocmai aceasta: să acționăm. Înainte de a face orice tip de schimbare, este o idee bună să cunoaștem spațiul pe care îl avem.

De asemenea, ar trebui să luăm în considerare câteva elemente de bază ale camerei, cele pe care nu le putem schimba, cum ar fi să știm unde putem găsi o coloană care face dificilă distribuirea mobilierului, unde sunt amplasate caloriferele sau ferestrele sau cât spațiu avem la dispoziție pentru a deschide și a închide ușa ușor. Nu este o idee rea să realizăm un plan sau o mică diagramă care să ne ajute să vizualizăm elementele înainte de a începe să mutăm mobilierul.

Este recomandabil să respectăm zonele de trecere, să nu supraîncărcăm spațiul, dar să lăsăm o anumită distanță între mobilierul pe care îl așezăm, cum ar fi canapeaua și măsuța de cafea, astfel încât să ne fie întotdeauna confortabil să ajungem acolo unde vrem să mergem. Media este de aproximativ 60 de centimetri, dar aceasta este doar o aproximare. Dacă camera dvs. de zi are lumină naturală, îmbunătățiți-o, încercați să vă faceți sufrageria să profite la maxim de ea, deoarece vă va ajuta ca livingul să arate mai mare și mai spațios.

Dacă camera de zi este pătrată, puteți așeza mobilierul în cameră creând un U, adăugând elemente suplimentare canapelei dvs., cum ar fi un fotoliu sau două, scaune sau pufuri. Dacă sufrageria este mică, nu este o idee rea să alegeți o canapea în formă de L sau să evitați elementele suplimentare și să așezați o singură canapea paralel cu zona televizorului. Dacă doriți să adăugați o zonă de luat masa în camera dvs. de zi, o treime din spațiul disponibil este de obicei dedicat acesteia și, dacă nu aveți suficienți metri, pariați pe plasarea unei mese rotunde.

În camerele de zi alungite, cel mai frecvent este să profitați de cel mai lung perete pentru a sprijini canapeaua de acesta, și în acest caz este mai bine să alegeți doar o canapea și, dacă spațiul permite, selectați una care este de tip șezlong. Din acest element, proiectăm camera, încercând să lăsăm mobilierul lipit de pereți pentru a lăsa zona centrală liberă, ceea ce o va face să arate mai spațioasă.

Fotolii – ofertele zilei

Alegerea unei mese dreptunghiulare va ajuta la completarea vizuală a colțurilor, iar dacă spațiul este o problemă, puteți alege să puneți scaune diferite, mai ușoare și chiar o bancă sau un fotoliu pentru lectură. Evitați efectul de tub care apare de obicei atunci când decorăm un living alungit cu mobilier care are și această caracteristică, rupând estetica și încorporând elemente rotunjite, precum un puf sau o masă laterală.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate