Cel mai de „Cascadorii râsului” polițist este din Neamț. A tras 16 gloanțe înspre 4 infractori și nu a nimerit niciunul

1

Un polițist din Neamț a tras 16 gloanțe fără să rănească pe nimeni în încercarea de a opri 4 suspecți într-un caz de furt (click aici pentru știre).
Noi înțelegem că poate o fi tras 3 focuri de avertisment, poate 4, hai sa zicem că a tras dublu focuri de avertisment dar restul de 10 gloanțe?

Desigur că nu suntem experți în a ne da cu părerea despre cum ar trebui să se lupte polițistul cu infractorii dar vorbim totuși despre 16 focuri de armă trase de pe loc nu din mers, înspre un grup de infractori la o distanță relativ mică. Cum să nu nimerești niciunul? O fi tras polițistul invers – ca glonțul să facă ocolul pământului și să lovească infractorul din sens opus – sau și-a montat un caleidoscop în loc de lunetă la pistol, că alte explicații logice nu prea avem.

Iosub Robert

1 Comentariu
 1. Polițist spune

  Din păcate, o situație dureroasă !
  Și care trenează de mulți, mulți ani !
  Cu repercusiuni deosebit de grave, reflectate și în GRADUL DE NESIGURANȚĂ AL CETĂȚEANULUI ! Pentru că oricând victimele unor infracțiuni nu pot fi protejate, uneori, devenind chiar ele ” țintele” neîndemânării și nepriceperii in mânuirea armei. Sau, cum s-a întâmplat nu o dată, polițistul s-a împușcat accidental.
  Si aceste situații tragi-comice se vor perpetua, în lipsa unor măsuri ferme, cu urmările tragice, previzibile.
  Tragerile periodice aveau, printre altele și menirea de a se consuma muniția veche și „împrospătarea” celei aflate asupra polițistului.
  Riscul renunțării la o asemenea procedura au adus, nu o dată, polițiști în situații limită, când într-o înfruntare violenta, cu infractorii, să aibă „rateu”, cartușul să nu percuteze, din cauza muniției învechite. Urmare previzibilă !
  In condițiile în care, pe parcursul unui an, se efectuează O SINGURĂ TRAGERE, la examenul profesional, de sfârșit de an, rezultatele sunt previzibile.
  Excepție fac lucrătorii DIAS, cu un număr mai mare de trageri.
  Lucrătorii din compartimentele neoperative au uitat cum se ține o armă în mână.
  De la penibilul scotocirii, în iarbă sau pământ, pentru a recupera tuburile cartușelor folosite, la întocmirea unor acte birocratice, pentru justificarea lipsei unora dintre acestea.
  Regulamentele există, sunt clare, fără echivoc !
  Ședințe de tragere, din picioare, în genunchi, culcat, din alergare, din autoturism, în diferite zone compartimentate, ale corpului, pentru a produce rănirea sau lichidarea, asupra unor ținte care apar la intervale de timp, la uși sau ferestre, asupra unei ținte ” infractor”, care ține ostatic o persoană sau asupra „infractorului” încadrat de ținte ” civile”
  Din păcate ingerința politicului a avut urmări catastrofale.
  Încadrări ” directe”, de soții, copii, amante.
  Inspectorate județene de poliție, adevărate încrengături de rubedenii, în care soția este subordonată soțului său sau copilul părintelui.
  Iar ” bomboana pe coliva ” a constituit-o ” gogoașa” pandemiei !
  De peste un an deprofesionalizare a atins culmile penibilul.
  „Performanța” nu se mai măsoară în criminali, tilhari, violatori, hoți prinși ci în numărul de amenzi pentru lipsa declarației, a măștii sau pentru circulația în perioadele interzise.
  Dureros !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate