Cei mai buni candidați la examenele Cambridge English sunt români

0

Elevii de liceu care au nevoie de un atestat de limbă engleză pentru a studia sau lucre în străinătate optează pentru examenul Cambridge English: Advanced. Conform statisticilor Cambridge English Language Assessment, în 2014 80% dintre candidații români au trecut examenul Cambridge English: Advanced, iar ăn 2013, 74% din candidații romîni au promovat acest examen. Rezultate asemănătoare au obținut candidații din țări, cum ar fi: Olanda, Austria, Suedia, Slovenia, Germania și Polonia.

Printre erorile întâlnite la testele scrise, ar fi omiterea literelor mute („wich” în loc de „which”), iar succesiunile de câte trei vocale le creează dificultăți. Sufixul „–ful” este adesea scris greșit („helpfull” în loc de „helpful”) de candidații români, care tind totodată să uite de articolul „the”. O altă dificultate pentru aceștia este ordinea corectă a cuvintelor în propozițiile care conțin adjective și adverbe.

Cambridge Days, eveniment deja cu tradiție în România, se desfășoară în fiecare primăvară și are ca scop să-i aducă față în față pe profesorii de limbă engleză și pe experții în învățare și evaluare a performanțelor la limba engleză. Evenimentul care a avut loc la București, Cluj și Constanța, la care au participat sute de profesori, le-a oferit acestora sfaturi utile și exemple de activități antrenante în clasă, precum și informații despre cum pot fi exploatate resursele online și social media.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate