Cei doi hoți arestați în trafic în Piatra-Neamț au primit mandat de arestare preventivă

0

Referitor la articolul publicat miercuri, 26 iulie, de ziarpiatraneamt.ro – Suspecți reținuți în forță în centrul municipiului Piatra-Neamț , IPJ Alba a emis un comunicat care oferă precizări cu privire la persoanele reținute în trafic în municipiul Piatra-Neamț:

La data de 27.07.2017, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Aiud i-au reţinut pe D.I.G., de 42 de ani din comuna Sîncraiu de Mureş şi pe S.A., de 48 de ani, din comuna Suseni, judeţul Mureş, care sunt cercetaţi pentru comiterea, la data de 12 iulie a.c., a furtului sumei de 5.419 lei, dintr-o mașină de distribuţie marfă, parcată pe raza municipiului Aiud.

Pentru documentarea activităţii infracționale a celor doi bărbaţi, poliţiştii din Aiud au fost sprijiniți de polițiști din cadrul Direcţiei de Operaţiuni Speciale, iar la data de 26 iulie a.c., s-a reuşit reţinerea acestora, pe raza municipiului Piatra-Neamţ, după ce au comis un furt dintr-un autovehicul de distribuţie marfă, pe raza municipiului Bacău, din care au sustras suma de 1.500 de lei.

De asemenea, poliţiştii au efectuat 4 percheziţii domiciliare, toate în judeţul Mureş.

Se pare că, pentru comiterea infracțiunilor, cei doi foloseau autoturisme închiriate precum şi dispozitive pentru bruierea dispozitivelor de închidere electrică a autovehiculelor.

Faţă de cei doi bărbaţi a fost luată măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, iar ulterior au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud şi instanție de judecată.

Pe numele lor, Judecătoria Aiud a emis mandate de arestare preventivă, pentru 30 de zile, pentru furt calificat şi complicitate la furt calificat.

Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii lor activităţi infracționale.

Judecătoria Aiud:

Solutia pe scurt: În baza art. 226 alin.1 C. pr. pen., admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud. În baza art. 226 alin. 2 raportat la art. 223 alin 2 C. pr. pen., dispune arestarea preventivă a inculpatului S. A. , pentru o perioadă de 30 de zile, de la data de 27.07.2017 până la data de 25.08.2017 inclusiv. În baza art. 226 alin. 2 raportat la art. 223 alin 2 C. pr. pen., dispune arestarea preventivă a inculpatului D.I pentru o perioadă de 30 de zile, de la data de 27.07.2017 până la data de 25.08.2017 inclusiv. În baza art. 275 alin. 3 C. pr. pen., cheltuielile judiciare avansate rămân în sarcina statului. Dispune plata din fondurile Ministerului Justiţiei a onorariilor apărătorilor din oficiu, în cuantum de 260 lei fiecare (avocat Toma Ovidiu pentru inculpatul S.A. şi avocat Maloui Raluca pentru inculpatul D. I.), sume care vor rămâne în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în şedinţă camerei de consiliu azi, 27.07.2017, ora 20.50. 
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  53/2017  27.07.2017

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate