Ce trebuie să faci dacă ești martor al unei agresiuni? Recomandarea Poliției

3

În ultimele zile am prezentat în publicația noastră mai multe agresiuni care au avut loc în județul Neamț în spațiile publice.

În unele cazuri agresiunile au fost filmate și apoi postate pe rețelele de socializare. Opinia publică, indignată, a condamnat neimplicarea celor care au fost martori.

Citește și [VIDEO] Bătută și trasă de păr în Piatra-Neamț. Filmare cu a doua agresoare

Pe de altă parte, la Târgu Neamț, un tânăr nu a stat indiferent și a intervenit fizic în aplanarea unei agresiuni. Bărbatul care lovea o femeie a înjunghiat salvatorul care a ajuns la spital în stare foarte gravă.

Citește și Târgu-Neamț: Înjunghiat pentru că a îndrăznit să apere o necunoscută bătută în stradă (!)

Pe de o parte avem fenomenul oamenilor care nu intervin deloc, și pe de altă parte avem situația în care cei care intervin își pun viața în pericol.

Cert este că trebuie găsit un echilibru. Spiritul civic este esențial, dar modul de acțiune trebuie să nu afecteze siguranța altor persoane.

În acest sens, am solicitat IPJ Neamț să ne comunice modul în care ar trebui să intervenim corect în astfel de situații.

„Dacă sunteți victima unei infracțiuni sau ați fost martor la săvârșirea unei fapte penale, sesizați imediat poliția printr-un apel la 112 sau mergând la cea mai apropiată unitate de poliţie.”, este recomandarea oferită de polițiștii nemțeni la solicitarea noastră.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
3 Comentarii
  1. vali spune

    reactia politiei este extrem de slaba, intarziata.

  2. jiji spune

    corect, le ia cam o ora pina vin

  3. Aku spune

    In jurul blocului unde locuiesc, se petrec agresiuni zilnic. Pana suni …pana esti luat la nu stiu cate intrebari…pana vine vreun echipaj…e demult terminat scandalul…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate