Ce trebuie să faceți dacă petreceți mai mult de două ore pe zi în fața computerului?

0

În ultimii ani, evoluția tehnologică a schimbat modul în care oamenii își petrec timpul în afara orelor de somn. Dacă în trecut oamenii erau obișnuiți să lucreze în picioare, să fie activi, în prezent din ce în ce mai multe persoane petrec ore în șir stând pe scaun.

cum_se_sta_pe_scaunOrganismul uman a fost conceput pentru a se mișca, pentru a fi activ și mobil. Studiile științifice demonstrează că statul pe scaun ore în șir afectează organismul la nivel molecular. Lipsa de mișcare încetinește metabolismul, reducând cantitatea de alimente care este convertită în energie și, astfel, promovează acumularea de grăsime, obezitatea, precum și apariția bolilor de boli de inima, diabet, artrita etc.. Alte studii au descoperit că femeile care stau pe scaun mai mult de șapte ore pe zi prezintă un risc de 47% mai mare de depresie decat femeile care stau pe scaun mai puțin de două ore pe zi.

Pentru a evita aceste probleme există câteva soluții:

1. Alternați statul pe scaun cu 2-3 minute de stat în picioare.

2. Fiți mai activi. Dacă lucrați la birou, în loc să comunicați cu colegii prin email sau messenger, faceți o plimbare până la biroul lor și discutați personal cu ei problemele care sunt de rezolvat.

3.Imaginați-vă capul ca fiind o minge de bowling. Poziția capului trebuie să fie aliniată cu poziția gâtului și a spatelui. Evitați aplecarea capului în față și încercați să împigeți bărbia spre spate, pentru a menține o postură neutră a capului și gâtului.

Evitați pe cât posibil statul pe scaun și încercați să luați pauze cât mai dese în care să vă dezmorțiți și să petreceți timp stând în picioare sau făcând plimbări scurte.

Desigur, transformările pozitive nu se petrec peste noapte. Cercetările arată că sunt necesare câteva luni pentru a construi un nou obicei care să se automatizeze. După asimilarea acestor obiceiuri pozitive veți avea un risc mai scăzut de diabet și boli cardiovasculare, mai puțină grăsime corporală și un risc mai mic de boli cronice.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate