Ce tip de încălțări să porți iarna și cum să le întreții

0

În general, în ceea ve privește o pereche de încălțăminte bărbați, ea dă tonul unei ținute: o alegere greșită poate distruge rapid un look bine gândit. Acest lucru este valabil mai ales iarna. Pentru cei care încă se mai întreabă, există încălțăminte bărbați adaptată la frig și ploaie. Și, dimpotrivă, există alte modele pe care ar trebui să le evitați atunci când mercurul scade.

„Caracterul sezonier” al unei perechi de ghete bărbați sau încălțăminte bărbați nu are nimic de-a face cu tendința: stilul pantofilor, în funcție de faptul că este frig sau soare, va fi adesea diferit. Nu vom vorbi despre modă sau tendințe, ci ne vom concentra pe aspecte mai constante.

Adaptarea alegerilor la sezon

În timp ce unele modele pot fi purtate pe tot parcursul anului, este o idee bună să aveți câteva jonglerii pe care să le scoateți în caz de frig, zăpadă sau ploaie.

Încălțăminte de ales

În timpul iernii, frigul și umiditatea vă vor pune la încercare pantofii și picioarele, mai mult decât în restul anului. Prin urmare, este esențial să se aleagă modele solide. Este timpul să scoți cele mai bune cizme! Să aruncăm o privire asupra celei mai practice din acest sezon: ghete bărbați combat. Imposibil de purtat vara, ele reapar la mijlocul sezonului și iarna. Veți putea să vă răsfățați cu acest stil masiv și rustic, care amintește de aventură și explorări.

Țineți minte că o pereche de ghete bărbați înalte sunt cei mai buni prieteni ai dumneavoastră. Gleznele sunt expuse în mod special la curenți de aer atunci când mergeți, și chiar mai mult atunci când stați jos. Dacă ești genul de persoană căreia îi place să bea o cafea pe terasă la soare – chiar și iarna – o pereche de ghete înalte precum ghete Timberland bărbați sunt alegerea perfectă.

În cele din urmă, ca și în cazul unor ghete bărbați combat, îndrăzniți să optați pentru  încălțăminte de bărbați mai mare, mai ales când vine vorba de talpă. Fie că este vorba de adidași, ghete Timberland bărbați sau brogue, straturile groase de piele sau, și mai bine, de cauciuc, vor fi întotdeauna binevenite iarna.

Este, de asemenea, o bună ocazie de a vă construi o garderobă de iarnă cu un look mai inspirat de hainele de lucru, ușor „rustic”. Departe de ținutele tale mai estivale – cămăși de in, pantaloni scurți și espadrile – aici ne îmbrăcăm cu blugi groși, o cămașă în carouri sau un tricot frumos, o jachetă căptușită sau un palton de lână și o pereche de ghete Timberland bărbați. Pe vreme rece, ghetele  combat sau worker sau adidașii înalți sunt modalitatea perfectă de a-ți îmbrăca ținuta.

Perechi de lăsat în garderobă

Unele modele sunt interzise iarna, din motive mai degrabă practice decât estetice. Cu toate acestea, aș dori să vă atrag atenția asupra unei probleme recurente: pantofii din pânză. În fiecare an, odată cu venirea vremii reci, întâlnesc mulți oameni? care îndrăznesc să poarte blugi cu pantaloni de sport din pânză sau, mai rău, din plasă. Pânza (cel puțin cea de bumbac) are o putere izolatoare redusă. Acesta va absorbi în mare parte umezeala din exterior, nimic mai rău decât să vă udați picioarele și să înghețați.

De asemenea, este mai bine să evitați pantofii prea fragili, din piele fină, nubuc etc. În timp ce unele se pot proteja împotriva frigului, acestea nu apreciază deloc apa. Mai rău, zăpada devine extrem de murdară atunci când se topește. Perforațiile se pot înnegri, iar pielea de căprioară de culoare deschisă se poate păta aproape iremediabil. Există și excepții. O pereche de ghete Timberland din piele  nubuc este impermeabilă și foarte ok de purtat iarna.

Ce face pantofii de iarnă buni

Nimeni nu ar purta pulovere groase de lână vara. Dar iarna, ce plăcere este să scoți la iveală tricotajele groase. Același lucru este valabil și pentru pantofi. Pentru a începe această trecere în revistă a materialelor, aș dori să vorbesc despre lână, care este din ce în ce mai mult folosită în încălțăminte. Impermeabilizate, acestea vă permit să profitați de calitățile lor de termoreglare fără să vă udați. Din punct de vedere stilistic, consider că aduce un adevărat plus, între noblețea materialului și rusticitatea texturii.

Acest lucru este valabil pentru exterior, dar și pentru interiorul pantofului: unele căptușeli din lână au proprietăți puternice de izolare și de păstrare a căldurii. Nu uitați, de asemenea, că iarna este sezonul blănurilor „blănoase”. Mă gândesc, evident, la pielea de oaie, cu pielea netedă sau catifelată la exterior și blana din interior. Am și eu o pereche și sunt o adevărată bucurie… Aproape că ai ezita să le porți chiar și pe timp de frig, pentru că îți țin atât de cald.

Pieile netede sunt, de asemenea, foarte prezente iarna: fără a fi la fel de izolatoare ca o piele de lână, ele garantează totuși un minim de confort și o robustețe foarte apreciabilă. În ceea ce privește calitatea, ca de obicei, asigurați-vă că pielea este uniformă, suplă și plăcută la atingere.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate