Ce tip de aragaz consumă cea mai puțină energie electrică

0

Cine ar fi crezut că ar fi atât de multe de luat în considerare atunci când vă cumpărați o plită sau un aragaz nou pentru bucătăria dvs.? Dacă vă chinuiți pentru a ajunge la o concluzie, atunci acest articol vă va ajuta să faceți alegerea corectă.

Cu toții ne dorim să facem tot posibilul pentru mediul înconjurător și să economisim bani la facturile noastre de energie, dar ce aragaze vă permit să realizați acest lucru?

Spre deosebire de multe alte aparate de uz casnic, nu toate aragazele au un rating de eficiență energetică. Acest lucru se datorează faptului că numai aragazele electrice vor avea un grad de eficiență, iar acest lucru este doar pentru cuptor și nu pentru plită. Acest lucru poate face mai dificilă compararea diferitelor modele, dar vă vom ajuta să alegeți cel mai bun aragaz potrivit nevoilor dvs, între aragazul cu gaz, inducție și aragazul electric.

Dacă sunteți interesat doar de aragazele electrice, puteți utiliza ratingul de eficiență energetică pentru a compara modelele.Scara actuală pentru aparatele noi variază de la A +++ pentru cel mai eficient, până la D pentru cel mai puțin eficient. Rețineți că există unele variații în fiecare clasă, astfel încât un aragaz clasificat A ar putea fi mai eficient decât altul.

Pentru o comparație similară, puteți consulta costurile de funcționare medii, care sunt furnizate pe eticheta energetică.

TIPUL COMBUSTIBILULUI

Una dintre cele mai mari diferențe între aragazuri în ceea ce privește costurile energetice este combustibilul pe care îl folosesc.

Unele dintre beneficiile modelelor pe electricitate și pe gaz sunt discutabile. Cu toate acestea, când vine vorba de costurile de funcționare, există un câștigător clar.

Dacă folosiți un aragaz în medie cinci ore pe săptămână, veți plăti de două ori mai mult pe an pentru un model electric, decât ați fi plătit pe un aragaz cu gaz.

Totuși, noua tehnologie contribuie la eficientizarea aragazelor electrice. Plitele cu inducție sunt deosebit de bune, deoarece nu încălzesc nimic în afară de tigaie și conținutul acesteia. Cu toate acestea, aragazele pe gaz sunt în general privite ca fiind mai eficiente, deoarece temperatura necesară este atinsă mai rapid.

MĂRIMEA

Mărimea afectează și ea eficiența energetică a aragazului. Deoarece aparatele mai mari consumă mai multă energie decât cele mai mici, merită să vă asigurați că cumpărați cel mai mic aragaz pe care îl puteți folosi.

Amintiți-vă însă că s-ar putea să aveți nevoie de capacitate suplimentară din când în când, pentru petreceri sau mese de Crăciun.

METODE EFICIENTE DE GĂTIRE

Există anumite lucruri pe care le puteți face pentru a crește eficiența modului de gătit.

Gătitul pe plită consumă mai puțină energie decât folosirea cuptorului, așa că dacă acest lucru vă atrage atenția, vă recomandăm să căutați un model cu o plită bună.

În mod similar, prepararea mai rapidă folosește mai puțină energie decât rețetele mai lungi, astfel încât prăjirea rapidă este mai eficientă decât utilizarea grillului. Totuși, grătarul este adesea o metodă de gătit mai sănătoasă.

Puteți face procesele normale de gătit mai eficiente, mai degrabă decât să schimbați modul de gătit. Puneți suficientă apă într-o oală pentru a acoperi ingredientele pentru fierbere, altfel încălziți mai multă apă decât aveți nevoie. Pre-fierberea cartofilor înainte de a îi prăji economisește și timp și energie. De asemenea, puteți fierbe apa într-un ceainic pentru a economisi timp și puteți folosi un capac pentru a prinde căldura.

Dacă gătiți cu cuptorul, încercați să nu deschideți ușa prea des, deoarece căldura scapă, ceea ce face ca aparatul să lucreze mai mult, pentru a rămâne fierbinte. Căutați un model cu temporizator încorporat și lumină pentru cuptor, deoarece acest lucru vă va ajuta să știți când mâncarea este gata. Aflați cât timp durează cuptorul pentru a se preîncălzi, astfel încât să puteți începe să gătiți cât mai curând posibil.

Asigurați-vă că utilizați oala de dimensiunea potrivită pentru arzătorul dvs. pe plită. Acest lucru este mai relevant pentru plitele electrice decât pentru cele pe gaz. De asemenea, merită să vă asigurați că aragazul dvs. este menținut curat, deoarece resturile alimentare absorb căldura, reducând eficiența aragazului.

dolinex

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate