Ce se întâmplă cu facturile greșite și cu prețurile la gaze – curent? Un nou acord în coaliție (ULTIMA ORĂ – VIDEO)

0

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că s-a ajuns la un acord în Coaliție pe tema noilor plafoane pentru energie electrică și gaze.

Guvernul va da o ordonanță de urgență prin care va plafona din nou prețul la electricitate și gaze. Premierul a anunțat că prețul pentru electricitate va fi de 68 bani/KW pe oră iar la gaz va fi de 0,31 lei/kwh, iar plafonul de consum la gaze a fost majorat. OUG va produce efecte de la 1 februarie până la 31 martie, iar impactul bugetar va fi de 3 miliarde de lei. De asemenea facturile emise greșit de furnizori vor fi recalculate fără ca oamenii să fie debranșați.

Am reuşit să ajungem la un acord, astfel încât la energie plafonul să scadă de la 1 leu la 0,8 lei/kW. De asemenea, limita consumului să crească de la 300 la 500 de kW pentru care se calculează acest preţ. Practic, reiese o compensare de 0,291 lei/ kW, ceea ce va însemna că la consumatori se va percepe 0,68 bani/kW”, a anunțat premierul Nicolae Ciucă.

Acesta a precizat că, de asemenea, pentru IMM-uri, pentru consumatorii economici mari, prețul va fi plafonat la 1 leu/kW.

La gaz, plafonul va scădea de la 0,37 la 0,31 lei/kW, iar limita de consum pentru 5 luni de zile va creşte de la 1.000 la 1.500 de kW. De asemenea, se va aplica un discount de 40 la sută, de la 33 la 40 la sută, asigurându-se astfel un preţ de 0,221 lei/kW”, a mai precizat premierul.

De asemenea, pentru IMM-uri şcoli, spitale, biserici, industrie alimentară, se va asigura un preţ de 0,37 lei/kW, a anunţat, luni seara, premierul Nicolae Ciucă.

Am luat decizia ca toate facturile emise greşit să fie stornate şi retrimise, fără ca oamenii să fie debranşaţi sau să plătească penalităţi”, a adăugat premierul, explicând că este vorba de aproximativ un milion de facturi greşite.

Detalii în declarația video de mai jos:

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate