Ce să vezi? Au arestat pe cineva de la DSP Neamț care aranja concursurile la Spitalul din Piatra-Neamț

3

Este inutil să vă facem acum lista cu articolele scrise pe tema modului în care se organizează concursurile la spital și de interdicția de a participa ca observatori să vedem și noi ce se întâmplă.

De asemenea, este inutil să vă spunem că se vindeau posturi de asistente cu mii de euro. Tot orașul știe asta deja, doar că protecția celor care aranjau concursurile era totală.

Mafia angajărilor în spital a funcționat și funcționează și acum, iar numele celor la care trebuie să ajungi pentru a te angaja cu șpagă fac parte deja din folclorul urban.

După această nouă arestare așteptăm cu mult interes să vedem cine are curajul să schimbe regulamentele de organizare a concursurilor de la spital ca să fie transparente, să poată participa un reprezentant de la presă sau de la ONG-uri sau să se filmeze integral.

Hai, PNL și USR, cu proiectul de modificare a modului în care se organizează concursurile la spital. Hai să vă vedem cum vă luptați voi cu mafia din spital și din sănătate. Hai, cu tupeu, că ziceați că PSD-ul e de vină. Schimbați voi regulile, dați în cap mafiei dacă sunteți așa de buni. Mergeți la partidele voastre, dragi liberali și USR-iști, și cereți să se facă demersuri pentru a transparentiza modul în care se fac angajările în sănătate să vedeți cum chiar șefii voștri vă vor trage frâna de mână.

Faptul că a fost arestată o persoană de la DSP care intermedia tot felul de acte de corupție de ani de zile nu e ceva neașteptat. Chiar dacă DSP se dă instituție curată, nu poate spune nimeni că nu știa ce face acea persoană mai ales că în decursul timpului au fost scandaluri chiar cu indivizi care au intrat în DSP și și-au cerut șpaga înapoi pentru un trafic de influență eșuat.

Revenind la subiect, problema reală este că în urma acestor angajări pe șpagă ajung să acorde îngrijiri medicale tot felul de asistente care nu știu să facă o perfuzie și chinuie pacienții sau unii chiar mor cu zile.

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
3 Comentarii
 1. Gabriel spune

  varianta 1: duamna iese doar puțin șifonată din scandal (că doar din cât a strâns, o fi pus deoparte pentru vremuri grele, ca să dea la judecători)
  varianta 2: duamna iese după arestul preventiv pentru că-i dă pe alții în gât (numai că ăia scapă ca și până acum și publicul se plictisește iar presa se domoleaște)
  varianta 3: duamna stă puțin la răcoare și iese pentru bună purtare, după ce scrie o carte cu titlul reușita în viață pe ușa din dos nu pe ușa din față.
  oricum ar fi, e rușinos, tu duamna ofițereasă, în prag de pensie să te duci la mititica și nu cu nepoții în parc.

 2. dan spune

  Doamna M din spital care si a angajat zeci de rude stie tot spitalul de ea…..si stiu si de frica angajatii de ea cind e luata la intrebari ?????

 3. Citizen spune

  Sistemul e stricat din rădăcini, împlinit de sistemul juridic care nu își face treaba. Poate ca e un început cu aceasta arestare, poate ar trebui sa faceți cam ce face recorder pe plan național și să mergeți cu documentația sa le-o puneți în brațe, dar nu celor de la dna Neamț, ci celor de la Bacău. Nu cunosc în detaliu ce se întâmplă însă confirm, din auzite, că pentru concursurile din posturile de la stat se intră doar cu sistem PCR (pile cunoștințe relații) sau cu șpagă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate