Ce s-a întâmplat cu câinii comunitari din Piatra-Neamț în 2018

4

”Problema câinilor fără stăpân ocupă un loc important în agenda municipalității pietrene. În anul 2018 un număr de 579 de câini comunitari au fost adoptați iar 536 au fost sterilizați în urma acțiunilor proprii desfasurate prin societatea Salubritas sau a parteneriatelor cu asociațiile specializate.
Aproape zilnic, echipele de ecarisaj formate din 2 asistenți și un medic veterinar au deplasări în teren pentru capturarea câinilor fără stăpân și aducerea lor în adăpostul public ceea ce a făcut ca numărul câinilor prezenți pe străzi să scadă iar patrupedele să beneficieze de un tratament corespunzător. Stimularea adopțiilor şi programele de sterilizări gratuite vor continua şi în acest an. Mulțumesc tuturor asociațiilor şi iubitorilor de animale care s-au implicat în aceste acțiuni. Vă invit să colaborăm şi anul acesta asigurându-vă de sprijin şi deschidere pentru a gestiona împreună cât mai bine această problemă.”
a declarat Dragoș Chitic, primarul municipiului Piatra-Neamț.

Este foarte important de știut că de când este Dragoș Chitic primar, nu s-au mai făcut eutanasieri pe bandă rulantă cum se făceau înainte și doar la cazurile de câini foarte bolnavi sau foarte agresivi.
Dragoș Chitic este primul primar al municipiului Piatra-Neamț care a înțeles ce au solicitat grupurile de iubitori de animale din oraș și a făcut tot ce a putut el să fie mai bine pentru aceste animale comunitare.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
4 Comentarii
 1. Ivan Valentina spune

  Foarte frumos.
  Felicitări pentru aceasta inițiativa.
  Mai sunt încă și oameni cu inimă.

 2. mickey999 spune

  Daca nu sint restaurante chinezesti in Piatra Neamt..
  Zic si eu asa … ca omu’…

  🙂 🙂

  1. Mihaela Tofan spune

   Asta probabil ca se vrea o gluma…greu de digerat(ca sa fiu in ton cu mesajul)

   1. mickey999 spune

    Desigur, a fost o gluma…greu de digerat doar daca stii ce contine „meniul”…altfel…

    🙂 🙂

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate