Ce persoane ar vrea nemțenii să vadă pe listele de la alegerile parlamentare

2

În urma unei cercetări efectuate atât online, cât și offline, în care am întrebat sute de nemțeni ce fel de oameni doresc pe listele de la parlamentare, ne-am făcut o părere generală pe care o împărtășim cu dumneavoastră.

În primul rând, nemțenii ar dori să vadă pe listă persoane care să nu fie corupte. În accepțiunea comunitară din Neamț, persoane care să nu fie corupte nu înseamnă doar persoane care au fost dovedite a fi corupte, ci și persoane asupra cărora planează suspiciuni de corupție.

În al doilea rând, nemțenii doresc să vadă pe liste oameni competenți. În mentalul colectiv, competent înseamnă un om care a făcut studii superioare pe bune, nu doar în CV, un om care să arate rigurozitate în tot ceea ce spune, un om care să aibă o viziune clară asupra a ceea ce va face pentru nemțeni dacă va fi ales și capacitatea de a spune asta, în mod credibil, oamenilor.

În al treilea rând, nemțenii doresc oameni care să fie patrioți. Adică oameni care să aibă o doză substanțială de naționalism și un discurs centrat pe protejarea și mai ales dezvoltarea valorilor, economiei și infrastructurii locale din Neamț.

Nemțenii mai vor ca cei de pe liste să fie tineri, asta însemnând sub 50 de ani, să fie oameni noi, asta însemnând persoane care nu au mai candidat și, nu în ultimul rând, nemțenii vor dori să vadă oameni care și-au câștigat prin muncă politică și notorietate locul pe liste, nu oameni care au fost puși acolo că așa a stabilit șeful de partid.

Luând lucrurile de la coadă la cap, nemțenii vor fi destul de dezamăgiți. Pe listele partidelor de la Neamț vor fi oamenii agreați și puși de șefii de partide. Unele partide vor ști să ascundă acest aspect mai bine, altele nu vor putea nici să mimeze acest lucru, evidențele fiind mult prea clare.

La capitolul vârstă, cu excepția unui candidat la Senat care își cumpără poziția pe listă la fiecare alegeri, restul se vor cam încadra în așteptările electoratului.

Pe zona de patriotism local, mai toți candidații sunt antrenați să mimeze destul de bine acest lucru. Cu partea de competență va fi mai greu, deoarece mai bine de jumătate dintre cei care vor fi pe liste nu se vor putea ridica nici măcar la jumătatea valorii propriilor CV-uri umflate cu calificări și competențe obținute altfel decât în urma unui proces educațional riguros.

Dorința de bază a alegătorilor nemțeni, cea cu lipsa suspiciunilor de corupție la adresa candidaților, va fi cel mai greu de realizat pentru că majoritatea, nu toți, au astfel de suspiciuni asociate numelor lor.

O concluzie a acestui studiu ar fi aceea că vor avea de câștigat intenție de vot în perioada electorală cei care se vor prezenta cu un proiect/plan coerent, vor fi foarte fermi, chiar extremiști în ceea ce privește patriotismul local și, nu în ultimul rând, cei care vor reuși să fie cât mai sinceri.

În această campanie, prefăcătoria și aroganța vor fi cele două greșeli care vor putea nu doar reduce intenția de vot, ci vor putea efectiv distruge electoral orice partid.

Mai multe opinii ale nemțenilor pe această temă. Click aici.

I.R.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
2 Comentarii
 1. Oleaca spune

  Consider ca nici unul care sunt enumerati de Stefan nu ar trebui sa se afle pe liste. Sub nici o forma
  politruci ca Cozmanciuc , Tapu, Leoreanu care nu au facut nimic pentru oras sau judet.

 2. Stefan spune

  Nemtenii ii vor vedea pe liste pe urmatorii:
  1.La PNL – domnii Cozmanciuc, Tapu, Leoreanu si Lazar George!
  2.La PSD – dl. Cuc si cine va mai vrea dl. Arsene.
  3.La USR – dl. Bulai si cine va mai vrea dl. Bulai.\
  4.La Pro Romania : dl. Harbuz si dl. Asaftei.
  5.La PMP – dl. Gavrilescu si dl. Chitic.
  Va rog sa analizati cati din cei enumerati corespund dorintelor nemtenilor…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate