Ce înțelegeți din situația cu parcările cu plata orară la Piatra-Neamț?

8
 • Primăria Piatra-Neamț a zis că nu mai prelungește contractul cu XdataSoft, firma care administrează parcările cu plata orară din oraș.
 • Apoi aceeași primărie a zis că va administra ea printr-un serviciu propriu aceste parcări.
 • De fapt s-a răzgândit și a dat administrarea parcărilor fără licitație firmei Parking.
 • După ce au dat parcările la Parking au zis că această firmă nu le poate administra pentru că nu i-au dat și aparatele de taxat și firma Parking a dat acum în administrare parcările, tot prin încredințare directă, firmei XdataSoft.

________________________________________________________________

Deci, primăria a zis ca nu e bine să mai scoată la licitație administrarea parcărilor, nici nu mai a prelungit contractul cu firma XdataSoft, după care a dat parcările fără licitație la firma Parking care a subcontractat fără licitație la firma XdataSoft doar administrarea parcărilor și oprind la Parking doar serviciul de blocare a roților.

Noi nu mai înțelegem nimic din toate scamatoriile acestea făcute de primărie și nici nu au vreo nicio logică financiară. E o gaură neagră pusă în brațele Parking.

Ținând cont de numărul de parcări care se vor desființa, de investițiile pe care ar trebui să le facă Parking în aparate de taxat și adunând cheltuielile, noua combinație a primăriei nu are cum să umple atâtea buzunare decât dacă se dublează prețul parcărilor. Oare asta vor face în curând cei de la primărie? Vor dubla prețurile la parcările cu ora din Piatra-Neamț ca să umple de două ori mai multe buzunare decât umplea până acum?

Ce înțelegeți dumneavoastră din toată combinația aceasta făcută de primărie?

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
8 Comentarii
 1. Vasile spune

  Se iau măsuri pripite, fără a se pregăti temeinic. Cănd vine vremea să le pună în aplicare își dau seama că nu se poate, nu au condiții tehnice, ba se încalcă și legea. Nu se poate justifica creșterea tarifelor! Care este justificarea preluării de la o firmă privată la o firmă a primăriei? Doar pentru a se confirma faptul că Statul (UAT-ul) este cel mai prost patron? Pentru eficientizarea activității și creșterea veniturilor vor majora tarifele.

 2. Cetatean spune

  Este aceiași combinație ca și drama asfaltărilor cu Publiserv,o companie muribunda și primitiva din punct de vedere tehnic.
  Parking a fost și este o clona politica ,care suge permanent de la buget sume colosale.
  Totul in defavoarea noastră.
  Sper ca data viitoare vom putea alege un gospodar in fruntea urbei.

 3. Ciprian spune

  Felicitari!

 4. Florin spune

  Scurgere de bani. Incadarile pe parcari, mai ales daca creste pretul ar aduce primariei direct 4 miluoane euro/an. Plata prin sms cel mai simplu. Plus ca automatele parcare teebuiau sa intra in proprietatea primariei ca asa scrie in contract deci xdatasoft nu arctrebui sa le mai aiba. Sau daca sunt proprietatea lor sa desfiinteze ca au pierdut dreptul de a administra parcarile.

 5. Robert spune

  In orice caz am incercat azi și nu merg..In Piata Mare nu funcționează…

 6. George spune

  „BĂIEȚII DEȘTEPȚI”…CUM SE SPUNE se împart banii între ei nu le mai ajung e clar că se va mari taxa de parcare părerea mea restul e…..combinație între ei cum sunt și multe alte afaceri din piatra Neamț …….

  1. Nelu spune

   Urmează CMI Urban.
   Sa vedem legalitatea combinațiilor cu Salubritas!

 7. Citizen spune

  Ar trebui sa sapi mai mult, noi nu avem de unde sa aflăm combinațiile și interesele, însă tu, da.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate