Ce avantaje obțin afacerile care investesc în echipamente de protecție?

0

Echipamentele de protecție și siguranță prezintă o serie de avantaje pentru întreprinderi, pe lângă protecția imediată a sănătății. Deși afacerile trebuie să investească o anumită sumă de bani pentru a furniza angajaților echipamentele necesare de protecție și pentru a-și menține astfel conformitatea, trebuie luat în considerare și faptul că un singur accident major pentru un angajat ar putea costa mult mai mult decât costul total al echipamentului de protecție la locul de muncă pentru un an întreg. Atunci când evaluați ce anume presupune achiziționarea echipamentelor de siguranță, evitarea accidentelor este un obiectiv financiar vital de reținut.

Iată și alte avantaje pe care le oferă echipamentele de protecție și siguranță:

Mai multă încredere și satisfacție în rândul angajaților

Nu numai că echipamentele de protecție personală sunt esențiale într-o varietate de locuri de muncă, dar totodată sporesc moralul angajaților și productivitatea lor generală. Când lucrătorii se simt în siguranță și confortabil la locul de muncă, ei simt mai puțin stres și manifestă o atitudine pozitivă față de locurile lor de muncă. Asta conduce către mai multă satisfacție față de locul de muncă, cu mai puține întârzieri, zile libere sau concedii medicale.

Siguranță și protecție împotriva pericolelor

Angajatorii au datoria de a furniza angajaților echipamente de protecție, altfel, în cazul unui accident sau vătămări, ar fi considerați răspunzători și ar trebui să achite costurile de tratament din propriul lor buzunar. Pe lângă furnizarea echipamentelor de protecție, angajatorii mai au obligația de a oferi angajaților instruire privind utilizarea corectă a echipamentelor furnizate. Dacă angajatul va suferi un accident la locul de muncă, timp în care nu purta echipamentul de protecție furnizat, va fi considerat o neglijență din partea sa și va trebui să își achite serviciile medicale din proprii săi bani. Echipamentele de protecție, cum sunt și cele pe care le puteți achiziționa accesând https://www.ingcomag.ro/echipamente-de-protectie, sunt special concepute pentru a oferi protecție împotriva căzăturilor, alunecărilor, expunerii la substanțe periculoase sau materiale potențial infecțioase, tăieturilor, înțepăturilor, arsurilor sau vânătăilor. Angajatorii se pot proteja de ruina financiară investind în echipamente de protecție adecvate și asigurând instruirea angajaților.

Reducerea fluctuației de personal

Angajații care sunt mulțumiți de condițiile lor de muncă sunt mai puțin susceptibili să își părăsească locul de muncă. De aceea, este foarte important să le oferiți angajaților siguranță și protecție investind în echipamente de protecție și oferindu-le instruirea necesară. Protejarea angajaților în fața pericolelor specifice locului de muncă reduce, de asemenea, fluctuația personalului prin limitarea absenteismului cauzat de boli, vătămări, răni sau accidente. Asigurând protecție și siguranță la locul de muncă, investiți practic în succesul afacerii, în productivitatea și profitabilitatea sa.

Evitați amenzile și taxele juridice

În calitate de angajator, aveți obligația legală de a furniza echipament personal de protecție angajaților pentru a-i proteja împotriva rănilor, vătămărilor, bolilor și deceselor. Nerespectarea acestei reglementări poate duce la urmărire penală, amenzi mari, plăți de compensații sau chiar închisoare. Prin urmare, singura modalitate de a evita potențialele procese și pierderile financiare este să vă asigurați că angajații poartă echipamente de protecție adecvate la locul de muncă.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate