Cazul bătrânului care a stat pe hol la UPU Roman – un alt punct de vedere față de ce s-a scris

39

upu-romanPresa locală și rețelele de socializarea au dezbătut cazul unui bătrân care avea dureri din cauza unei sonde urinare și nu a fost preluat imediat de medicii la UPU a spitalului din Roman.
1. Sistemul de sănătate si statul român se fac vinovate de escrocarea acelui bătrân. Ce spune spitalul este total neinteresant. Nu ne interesează lipsa de personal de la UPU, nu ne interesează, scuze pentru că nu există scuze. Bătrânii de acum sunt cei care au construit fiecare bloc, spital și baraj din România și nu trebuie să primească scuze, ci servicii medicale imediate și de cea mai bună calitate. Față de generația actuală care fentează plata impozitelor, inclusiv a celor de sănătate, generația din care face parte acest bătrân a plătit corect 100% fiecare leu impozitat din veniturile din întreaga sa viață, pentru ca la pensie să primească servicii, nu scuze și explicații. Ceea ce fac statul român și sistemul de sănătate se cheamă ESCROCHERIE. Au luat bani de la actualii bătrâni o viață întreagă printr-un contract mincinos prin care li s-au garantat servicii medicale de cea mai bună calitate, nu scuze și explicații. Actualilor bătrâni li s-a spus să construiască o țară și să plătească toate impozitele corect, căci țara va avea grijă de ei la pensie. Promisiunea țării față de actualii bătrâni a fost o promisiune mincinoasă prin care statul a obținut sume de bani de la aceștia, deci, într-un cuvânt, ESCROCHERIE.
2. Legitimitatea celor care comentează negativ despre sistemul de sănătate. Unii dintre cei care comentează acest caz, în special în rețelele de socializare, ar trebui să tacă, deoarece bătrânii au muncit la vremea lor să ne construiască nouă o țară și noi nu suntem în stare să le oferim un sistem de sănătate și de pensii civilizat. Ei au fost poporul care a plătit corect taxe și impozite, iar noi suntem acum poporul de băieți deștepți care furăm din banii statului și ”optimizăm” fiecare taxă și impozit.
Comentatul cazurilor de acest gen trebuie să se supună unul algoritm matematic. În anul în curs ai voie să comentezi contra sistemului de sănătate un număr de cuvinte care să fie maxim dublu față de numărul leilor pe care i-ai plătit către sistemul de sănătate în anul precedent.

Exemplu: Ai avut în 2016 înregistrat salariul minim pe cartea de muncă și nu ai declarat alte profituri sau dividende, ai voie să comentezi, negativ despre sistemul de sănătate, în 2017, vreo 100 de cuvinte pe lună, adică undeva în jur de 3 cuvinte pe zi. Toate dezbaterile, comentariile, analizele și luările de poziție contra sistemului de sănătate care nu au ca suport o contribuție corectă la sistem  sunt doar mâncătorii de ciuperci despre un sistem care nu funcționează, dar la care comentatorul este un șmecher care nu participă. Comentatul contra sistemului trebuie să se facă doar proporțional cu contribuția la bunul mers al acestuia, pentru că altfel cei care comentează nu au legitimitatea morală să o facă.

Iosub Robert

P.S.: Contribuția aferentă veniturilor, profiturilor și dividendelor pentru 2016 a subsemnatului este de 8.760 lei. Mai sus am criticat sistemul de sănătate în 204 cuvinte, deci îmi mai rămân suficiente cuvinte să comentez negativ, dar legitim, anul acesta sistemul. Sistemul de sănătate să stea fără griji, că îmi voi folosi acest drept pentru care muncesc zi de zi și nu îmi convine ca pe banii mei sa văd scuze și explicații.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
39 Comentarii
 1. Xenia spune

  DEBANDADĂ ! Un caz ce putea fi rezolvat de o asistenta, dar repet ,de o adevarata asistenta fiinca majoritatea intra pe aceste posturi facute doar la apelul bocancilor.Vina revine in totalitate conduceri spitalelor care nu- i mai satura sfântu de plocoane si accepta mita la greu pentru ocuparea acestor posturi,dupa care de pici pe mâna uneia din astea risti sa ramai neom.APROPOO ! Daca se aude mai departe as propune ca ocuparea acestor posturi sa fie facuta in baza unui examen cu subiecte facute de o comise superioara care sa ajunga la spitale in ziua examenelor,nu cum se procedeaza acuma .Se dau subiectele viitorilor examinati asistentelor șefe iar ele in functie de grosime fâșicului le transmit mai departe celor examinati.NU SPUN PROSTII ESTE AL NAIBI DE REAL !

 2. cosmin gafincu spune

  in alte tari ( ex. : polonia ) , in alte judete ( ex. : satu – mare) s-a iesit pe srazi pentru asa ceva .
  lipsa personal sanitar ? cel mai mare numar de angajati din neamr il are spitatul judetean , valabil pentru intreg sistemul . in sanatate se baga sume amentitoare ( si se deconteaza ) . asa cum sunt , putini , banii bagati in sanatate sunt suficienti pentru un tratament decent .
  hotia , lipsa de umanism , lacomia , nepasarea pacientilor au dus la aceasta stare de fapt .
  cei mai nepregatiti medici din europa si cei mai corupti .
  salarii mici ? da , dar nu de 1.000 lei sunt ci cu mult mai mult decat are acest amarat batran .
  le-as rupe gatul derbedeilor de medici si asistenti medicali care lucreaza acolo . un nemernic din parchet nu se sesizeaza ?
  chiar nu va misca nimic , popor docil si imbecil ?

 3. legio spune

  Ii dau dreptate autorului acestui articol ,and aduce in discutie problemele batranilor ,care atunci cand erau potenti au facut locuintele in care locuiesc majoritatea pietrenilor ,au facut spitalul si multe alte lucruri ,cred ca acum merita si ei un tratament omenesc din partea societatii,nu credeti ?

 4. Marius Sty spune

  Filmati si reclamati,doar implicandune putem pune din nou tara in directia dorita.Felicitări pt. Clip

 5. Ilisei Vasile spune

  Si eu am fost cu tata la upu piatra neamt,in 2014,avea cancer hepatic,acum sa dus la ceruri,dumnezeu sa-l ierte,nu sa uitat nimeni la el timp de 6 ore,dupa un timp am cerut explicatii,si mi sa raspuns ca nu e hranit,nici macar nu sa uitat pe biletul de externare,ca acolo scria diagnosticul,niste oameni fara pic de mila,si lacomi dupa bani,eu zic ca ar trebui ca noi contribuabilii sa iesim in strada si sa le cerem demisia acestor nemernici.

 6. Ursu Maria spune

  Ma intreb ce suflet au oameni astia?

 7. Constantin Rosu spune

  Voi stiti numai sa judecați eu cred ca medici aveau ceva mai urgent decit bunelu care avea sonda părerea mea ar fi bine sa meargă la Iasi la spitalul Parhon sai facă operatie de prostata si scăpa de năravul sa meargă toata ziua la urgenta ca acolo ajung oameni mai grav ca bunelu asa ca nu mai acuzati pe medici

 8. Doru Mihaescu spune

  Poate ca acest regretabil incident va favoriza cumva rezolvarea problemei aparatului radiologic modern achizitionat de Spitalul Municipal de Urgenta din Roman, pentru a le inlocui pe cele vechi, uzate, depasite, nocive pentru sanatatea pacientilor, al carui cost actualul Consiliu Judetean Neamt nu doreste, din cate stiu, sa-l mai achite. Romanul este totusi un oras important, din inima Moldovei, cu doua cetati voievodale, cu cea mai importanta Episcopie, cu cel mai vechi demnitar local numit vornic(atestat inca in anul 1403), capitala celui mai vechi tinut al Moldovei(atestat in anul 1408, dar omis de la reinfiintare in anul 1968, in ”Epoca de Aur”), orasul in a carui resedinta domneasca domnitorul Moldovei, Roman I a emis, la 30 martie 1392, primul document in care se vorbeste despre intinderea Tarii Moldovei ”din munte pana la tarmul marii”, orasul in care, in septembrie 1466, a fost inaugurata singura cetate construita in intregime de Stefan cel Mare.

  1. vasile spune

   INTRE A FI FOST IMPORTANT SI PREZENT E O MARE DIFERENTA: CETATILE NICI MACAR RUINA NU MAI SUNT….
   TARGUL ROMANULUI ARATA CA O COMUNA MAI MARE CU MENTALITATE PROVINCIALA IAR PARINTELE FAMIGLIEI METROPOLITANE MARETUL SI APLAUDATUL VATAF DE MOȘIE DLLIOREANU A SPURCAT LOCUL CU MAGARIILE SALE – TOTI MEDIOCRII AU AJUNS IN FUNCTII IN INSTITUTIILE COORDONATE DE PRIMARIE TARGUL FIIND MOSIA DE UNDE SE INFRUPTA GASCA APLAUDACILOR SPITALUL FIIND UN EXEMPLU SCOS LA LUMINA DAR SI ALTE INSTITUTII AFLATE SUB CONTROLUL PRIMARIEI ,,BENEFICIAZA,, DE SEFI PLINI DE INDOLENTA TUPEU NESIMTIRE SI DEPROFESIONALIZARE PRIN SEFI MEDIOCRI PLANTATI DE DLL
   DLE MIHAESCU STUDIATI SI ISTORIA PREZENTA A LOCURILOR CU ACURATETE STIINTIFICA SI OBIECTIVITATE SAU POATE SUNTETI UN APLAUDAC A LU DDL?

  2. legio spune

   Atat timp cat este din Moldova ,nu conteaza dle Mihaiescu , ai vazut ca s-a facut ceva ptr aceasta regiune a romaniei (cu r mic) ? Problema cu Moldova este mult mai grava decat pare ,este data deoparte ,acest lucru este vizibil si de …..luna !

 9. Marius spune

  Am fost la roman sa imi pună piciorul in ghips si pana nu am scos 50 de lei din portofel nici nu se sinchiseau sa faca materialul…asa ca le doresc celor care lucreaza in sanatate si fac gesturi ca acesta sa moara in chinuri si sa strige dupa ajutor si sa pateasca cum a patit bietul om

 10. Niculae Birsan spune

  La NIVEL NATIONAL este o PRBLEMA GRAVA care nimeni nu doreste sa o discute .
  Ex : Am lucrat un anumit numar de ani si dupa ce tot cls politica a DISTRUS ECONOMIA si nu mai avem unde sa muncim ne invoca ca , NU suntem ASIGURATI .
  Dar unde PZD mami lor sau dus banii cat am platit CAS cat am lucrat si nu am beneficiat de nici un ajutor MEDICAL ?
  Estre GENOCID LEGALIZAT .

 11. Betty Morosanu spune

  Nu au pic de mila de batrini

 12. Viorica Ilie spune

  Rusine cadrelor care nici nu lau bagat in seama .nu cred ca se vaita degeaba.

 13. Matioaia Adriana spune

  Așa este dacă nu ai bani nu se uita la tine . Anul trecut am căzut și mi-am rupt mina ,m-am dus la urgentă la spitalul P .Neamt .Am stat cu mina spinzurata in jos aproape 2h și nu sa uitat nimeni la mine PINA nu le am băgat in buzunar bani nu m-au luat in seama

  1. Marcel Sechel spune

   Cand esti la necaz,nu te risti sa le faci figura ,le dai cat iti cer daca nu te lasa sa mori dar o fac cu scuzele clasice .Nu stiu cat o sa mai tina magariile astea pe care toti le stiu dar le trec cu vederea,mai au si nesimtirea de a se plange ca nu-s platiti

 14. gazeta spune

  In Spitalul Roman primarul ia decizii de internare ?Oameni buni in ce oras traim ?Ce manager avem la spital daca deciziile importante le ia un primar interimar fara cunostinte in domeniu ?Duduita de la Urgenta nu ne vorbeste cam de sus?Batranul a fost internat pentru a nu putea face sesizari la politie si parchet ?De ce nu a fost internat „din prima” iar acum de ce il tin pe batran „sub paza” ?

 15. Nela spune

  TOTI SEFII DE INSTITUTII SUNT PLANTATI POLITIC SI NU PE CRITERII DE COMPETENTA IAR LA ROMAN DLL A PLANTAT TOTI MEDIOCRII IN FUNCTII PENTRU A-SI CONSOLIDA GAȘCA DE APLAUDACI – CARACATIȚA RAMANE CHIAR DACA DLL JOACA SI IN DEPLASARE

  1. legio spune

   Ai dreptate !

 16. Vlad Nicorescu spune

  Parerea mea.toate cadrele din acel spital care au fost inplicate in acest caz trebuie demise.deja trimit cerere catre ministrul sanatatii pt luare de masuri.

  1. Viorica Ilie spune

   Brabo dvs daca se poate.

  2. cristina spune

   Si pe cine puneti in loc ? La salariile pe care le au,,multumesti Domnului ca mai lucreaza aici si nu au plecat in strainatate ! Stiti ca la Spitalul JUDETEAN DE URGENTA este cite un medic /specialitate de garda ( deci daca vii in urgenta si doctorul respectiv opereaza pe sectie , tu stai si astepti in urgenta pina termina operatiile pe care le are ! Simplu : NU SUNT MEDICI/CADRE MEDII suficiente ! Pentru ca nu sunt platiti ptr. cit au invatat si altii (strainii ) STIU SA II RESPECTE SI APRECIEZE !

   1. anonim spune

    Sa fim seriosi ….si nu-i mai plange pe medici si pe adistente ca au salari mici!!!! Au salarii frumoase chiar de 7000 lei pe luna,in cazul medicilor,cu garzi,sporuri etc.,iar o asistenta ia lunar si chiar o mie de euro.Vi se pare putin??? Si sa nu mai vorbim de ,,spaga,,de,,atentii,,! Credeti ca sunt de cainat,nicidecum.Astia pot avea si 3000 de euro pe luna ca tot or sa ,,intinda mana,,la bani,atentii.Ce sa mai vorbim de mila? Sunt aroganti,infumurati,ptr.ca li s-au dat ,,nas,, si considerati cei mai ,,grozavi,,intelectuali,ca ei numai este nimeni.S-a facut prea multa dezbatere la tv.despre categoria sociala si profesionala a medicilor,,,dar ei nu isi fac cum trebuie datoria.Despre batrani ce sa mai vorbim,ii trateaza cu ,,sictir,,cu scarba,,nu asa cum ar merita,aceast este cruntul adevar,cei mai multi medici s-au facut,,medici,,nu ptr.ca aveau chemare ptr.aceasta profesie ,ci ptr.titlul de ,,doctor,,si imbogatire rapida.Sa nu ne miram de ce se intampla acum in spitalele romanesti!!!!

   2. legio spune

    Haida de Cristina ! Cand se stie ca majoritatea muncitorilor din romania sant platiti cu minim pe economie ,vo cei din sanatate va faceti probleme? A i si tu dreptate dar daca guvernantii nostrii nu fac nimic ptr relansare economica ,de unde salarii mai mari ? Cristina nu uita ca si cadrele didactice care te-au invatat pe tine (ca sa poti pleca in strainatate ) sint platite destul de slab ,asa ca ……!

    1. xx spune

     Cadrele didactice lucreaza efectiv 16-18 ore pe saptamina deci 2 zile.Se spune ca au de pregatit acasa temele pentru a doua zi,medicii nu au,inginerii sau alti specialisti se duc nepregatiti la servici?

 17. Magda Stachie spune

  Ooooh,ce nenorocire…..Bătrân,bolnav,al nimănui …..Cu dureri crunte,pe care nu mai vrea nimeni să i le calmeze….Ce stat,ce spital,ce medici,ce catastrofă de țară….

 18. Radu Diaconu spune

  Nu dai spaga nu se uita doctorasii aia corupti si lacomi la tine pot sa aiba salarii 4000 euro

 19. Marcel Sechel spune

  Doamne fereste sa ajungeti la ortopedie la Piatra,bataie de joc ,esti nevoit sa suporti si sa le faci mofturile .Oare chiar nu vede si nu stie nimeni ce se intampla in spitalu asta ?,,

  1. legio spune

   Daca te pune dracul sa ai probleme ortopedice si te prezinti la ortopedie PN , risti sa te nenorocesti pe viata ( la o ruptura a tendonului voiau sa-i puna piciorul in chips !),cam asta-i situatia . Persoana care a fost tinuta la UPU fara sa i se faca nimic ,deoarece venise la UPU pe picioare ,a stat 20 de ore fara sa-l intrebe nimeni nimic . S-a ajuns in situatia ca din personalul sistemului sanitar (nemtean cel putin ) cel mai spurcate si cu mana intinsa sant infermierele , ce parere aveti ?

 20. Gabriel Andrei spune

  Daca nu ai bani stai acasa

  1. Viorica Ilie spune

   Sa.ti fie rusine.

   1. legio spune

    De ce ?

  2. romascan spune

   Mare nesimtire poti sa ai!

 21. Dankau Egidiu spune

  Asa arata un om trimis acasa de la urgente ? Trebuie trimis acasa cu durerile alea ? .. Pai cum s-au ocupat cucoanele astea care ne mint in fata de el ? ..

 22. Petrisor Si Alina Monach spune

  Asta se intimpla si la s.j.neamt!!!

 23. Nicoleta Palade spune

  TOTI MEDICI ASISTENTELE FEMEILE DE SERVICI SUNTETI CU NASU PE SUS

  1. Octavia Dorneanu spune

   Mare adevar…

 24. Victor Podariu spune

  Batrinul este din ION CREANGA si nu are copii nici rude apropiate !

 25. Nicoleta Palade spune

  rusineeee pt medicii de la cpu roman

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate