Căutați la nivel național pentru înșelăciune și tâlhărie, depistați și încarcerați

Foto caracter ilustrativ

În urma unor activități complexe întreprinse de polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au fost depistați doi bărbați, căutați la nivel național, pentru comiterea infracțiunilor de înșelăciune, respectiv tâlhărie.

La data de 27 februarie a.c., în baza activităților investigative desfășurate, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au depistat un bărbat de 54 de ani, din Piatra Neamț, pe numele căruia era emis un mandat de executare a pedepsei închisorii.

Acesta era condamnat de Judecătoria Piatra Neamț la o pedeapsă privativă de libertate de un an și 10 luni de închisoare pentru comiterea infracțiunii de înșelăciune.

În fapt, în perioada 2009 – 2014, cel în cauză a indus în eroare mai multe persoane, cu prilejul încheieriii unor contracte de asistență juridică, acesta prezentându-se sub o calitate falsă și, sub pretextul asigurării unor servicii de asistență și reprezentare juridică, a primit de la persoanele vătămate diferite sume de bani, fără a-și onora integral obligațiile asumate.

***

În cursul aceleiași zile, în urma activităţilor operative desfăşurate, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale în colaborare cu cei ai Secției de Poliției Rurală Gârcina au depistat un bărbat de 31 de ani, din Gârcina, care poseda un mandat de executare a pedepsei închisorii.

Cel în cauză era condamnat de Judecătoria Piatra Neamț la o pedeapsă de trei ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie.

În fapt, la data de 10 august 2014, bărbatul a deposedat, prin violență, persoana vătămată de 100 de lei precum și de două telefoane mobile în valoare de 180 de euro.

În activități au fost angrenați luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul I.P.J. Neamț.

Persoanele în cauză au fost conduse de polițiști și încarcerate la Penitenciarul Bacău, în vederea executării pedepselor.  

Sursa: IPJ Neamț

- Apreciază pagina -

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate