Câți copii din Neamț au părinții plecați la muncă în străinătate?

3

De voie, de nevoie, în căutarea unui trai mai bun, din ce în ce mai mulți nemțeni aleg drumul străinătății. Le rămân în urmă copiii, cu bunicii ori alte rude.

De voie, de nevoie, în căutarea unui trai mai bun, din ce în ce mai mulți nemțeni aleg drumul străinătății. Le rămân în urmă copiii, cu bunicii ori alte rude.

Potrivit ultimelor statistici oficiale, 7624 de copii din județul Neamț au unul sau ambii părinți plecați în străinătate. Dintre aceștia, 1060 nu simt căldura părintească  (ambii părinți departe) decât pe facebook ori la telefon și maxim o dată-de două ori pe an, când își văd mama și tatăl.  Alți 973 sunt copii cu părintele unic susținător plecat la muncă în străinătate. Restul, 5591 de copii, au un părinte care se sacrifică pentru bani printre străini și unul care a rămas acasă..

Județul Neamț se plasează astfel pe locul patru în clasamentul județelor cu cei mai mulți copii care cresc departe de părinți, după Iași (11573 copii), Suceava (11078)și Bacău (9723).

De reținut este faptul că majoritatea celor plecați la muncă în străinătate au plecat în perioada în care România a fost condusă de PDL și Traian Băsescu. De fapt acest lucru este cunoscut de mai toată lumea, fiecare având rude sau prieteni plecați la muncă peste hotare.

În total, 159038 de copii din România au un părinte sau ambii plecați la muncă în străinătate.

Inițial pentru trei luni sau un an, apoi pentru 2-3 ani, copiii rămași acasă ajung adulți și părinții lor tot nu s-au mai întors acasă definitiv.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
3 Comentarii
  1. Suciu Lidia spune

    Statistica era din 2018. Acum cred că sunt mult mai mulți părinți plecați. Se migrează dintr-o țară în alta în funcție de evenimente, după un salariu mai bun.In Romania se întorc foarte puțini.

  2. Nicolás spune

    Saracii oameni pleacă că în tara asta nu se poate trai decent din un salariu de.350 de euro…..minim pe economie și corupție peste tot ……sa fim seriosi și eu va scriu de peste hotare…. infrastructura la pământ parca suntem pe luna nu pe pământ spitale la pământ școli cu toalete in curte etc….O zi buna

  3. Nelu spune

    ACESTA este un SUBIECT Delicat , Nu trebuie zgândărit deoarece Daca e sa ne Reamintim ,o parte ,cel puțin cei de erau cu Adevărat pricepuți , Meșteri au plecat de prin 1996 , 97 , când era PDSR și nea ION , ,,Bunicuța,,la Butoane și în ITALIA căci cu ea sa dat Startul , s au luat după Badea Cartan și pe atunci era UN Pic mai Greu , i ți trebuia Viza. sa poți ieși din țară Și odată ajuns acolo un permis de SO Giorno ceva , După la ceva timp se potolise un pic cu PRIVATiZARILE , sa dus în Vizită de STAT , Lucru nea ION că sa încerce să readucă o parte dintre Ei Acasă , Numai că era prea Târziu unii i si făcuseră deja un ROST acolo , o afacere ,o casa , era la început , încă Nu veniseră toți din toate categoriile, Italienii Nu adoptaseră Euro ,te plăteau in Dolari , samd . Acum lucrurile s au schimbat cu 180 de grade , Cu UK e Certitudine că o Rup cu U E , Italienii și ei dau niste semne că s au c am saturat de Marea Uniune , E posibil ca in aceste condiții ,o parte a celor care au plecat sa revină în țară , mai de voie , nevoie Unii dintre Ei oricum au nimerit din LAC in PUȚ ,,că Ei Nu vor să Recunoască ori cauta sa atragă și alți ,, Doritori,,in Capcana Cu Jobul din Afara Super OK , până la anumite puncte , restul sa spus , prezentat recent ,chiar aici în ziar E cu Totul altceva . Că vrei să te AMAGESTI Singur ,a că E mai Bine Afară deși Nu zicem că sunt Edificatoare dar au fost , daca Ferească D zeu Nu or mai fi , niște cazuri când unii Nu aveau nici Bani de întors în țară , HELP MY ! BROTHERS , SISTER cu vreo 2 Bani , prin Money Gram , Western U , sa mă întorc la Iarba Verde de Acasă . Sa audieze pe Rizescu Cristian NU Fi MAMA Supărată !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate