Câteva scrumiere stradale pentru elevii de la Hogaș, vă rugăm…

11

poza

Din cauza unor restricții firești, dar poate cam draconice, elevii fumători de la Hogaș sunt nevoiți să se îndepărteze la o distanță considerabilă de liceu pentru a putea fuma. Problema care se ivește este una puțin deranjantă, deoarece elevii fumători nu au scrumiere la ei și inevitabil aruncă scrumul și mucurile de țigară pe jos.
Departe de noi gândul de a încuraja acest obicei al minorilor de la Hogaș, dar până ce sistemul de educație, autoritățile, familia, biserica etc. vor rezolva problema fumatului la copii, ar fi util ca municipalitatea să instaleze măcar câteva scrumiere stradale în zonă. N-ar strica nici câteva bănci și 2-3 coșuri de gunoi. Asta doar până ce sistemul educațional, familia, biserica etc. vor eradica acest fenomen.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
11 Comentarii
 1. Elev al Hogasului spune

  Sa-mi fie cu iertare, poate sunt cam subiectiv deoarece fac parte din cloectivul acestui liceu, insa consider ca, critica si ironia este distructiva. Daca tot se iau masuri, sa se ia pentru toti cei care sunt vazuti fumand pe strada,nu?! Si pana la urma urmei, in liceu exista persoane majore si care au dreptul acesta.

  1. Elev al Hogasului spune

   critica si ironia sunt*

 2. Un cetatean spune

  Ar trebui sa se procedeze ca la Rares, adica elevii sa nu mai poata iesi din curtea scolii dupa bunul lor plac. Mi se pare imoral ca profesorii si conducerea liceului sa fie constienti ca elevii fumeaza in apropierea scolii, sa treaca pe langa ei si sa ignore acest fapt.

  1. Elev al Hogasului spune

   nu iti face griji. la Rares se fumeaza in spatele salii de sport. Se gasesc alternative daca e nevoie, nu in asta consta solutia.

 3. Manki spune

  Eo de kand ma shteu bag pe valea aia tzigari si legale cand erau si eram la likeu sh eo k era fain mo fortat mama da asta nu konteaza eu am termiant akolo la hogash si va zik ca in 6 ani de likeu nu sa intamplat asta nikiodata sau never cum zikea profesoara eo ma jur frt eu fumez pe valea aia pana mor sa moara geta si toaata familia mea kand vin baietzashii pe vale bagam o tzigara moama frt belea ar trebui sa vina si jurnalishti astia la vale ku noi sa vada ke fain e

 4. Fum spune

  Bine ca sunteti voi destepti cei de la presa locala si haituiti liceenii pentru asa ceva.Atata timp cat in oras exista trafic de droguri, ar trebui sa fiti oarecum multumiti de faptul ca elevii nu vin stupefiati la ore.Si sistemul educational/biserica/familia ce sa le faca acestor adolescenti, caci copii nu mai sunt?Atata timp cat au vazut de mici cum adultii fumeaza/beau alcool/injura(spre exemplu), nu mi se pare normal , mai ales la vârsta asta, sa ii condamnam.Oricum, dupa buna lor voie, se apucau de fumat sau baut alcool sau înjurat peste relativ putin timp(2-3-4 ani, când devin d.p.d.v legal, majori).

  1. legio spune

   Asculta FUMULE ,,elevii” astia vin la ore totusi ,,STUPEFIATI” de faptul ,ca parintii nu au altceva de facut decat sa-i trimita la scoala. Parintii astia tampiti puteau sa-i trimita la un club,la o discoteca ,bineinteles ca nu asa de dimineata . De altfel si liceul asta nuare ce face si ii pune pe profesori ,sa chinuie bietii elevi . Imi pun intrebarea si intreb si parintii elevilor ,de unde au acesti elevi bani ptr tigari (care nu sant ieftine deloc) si de unde jumatate dintre elevi au avut bani ptr asi cumpara autoturisme ?

   1. POPA GHEORGHE ADRIAN spune

    Îți zic ce-am pățit eu…în București, eram la o cafea pe terasa la un lounge. ..și 3 fete au ieșit din scoala apropiata (gimnaziu) apropiat și una dintre ele trecând pe lângă masa unde mai eram cu 1 prieten îmi zice…hai sa-ți fac o m…la baie de-ți tremura picioarele….5 lei (era prin 2010)…și uite cum în 2-3 minute face bani de 5 țigări. ..poate de data ăsta nu mai cenzurează adminul…ca e vb de o întâmplare pe cât de reala pe atât de stupefianta

 5. Un cetatean spune

  Poate articolul din ziar va determina conducerea liceului sa ia totusi masurile cuvenite !

  1. legio spune

   Da sa le creiezi conditii ,niste mese ,niste umbrele sa nu nu le afecteze soarele inteligenta si niste cafele botezate cu ceva cu grade !

  2. cristina spune

   ADICA ? Conducerea liceului sa puna scrumiere pe strada ? (pentru ca in incinta -inclusiv curtea liceului- este interzis prin lege fumatul ,iar eradicarea in totalitate a acestui obicei prost este departe, daca nu imposibila !)

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate