Câteva adevăruri nespuse despre Telegondolă, Perla Invest și tema „falimentului”

1

Este foarte important să se cunoască câteva aspecte despre Telegondola din Piatra-Neamț, aspecte despre care politicienii nu prea vor să vorbească, deoarece sunt direct implicați unii dintre ei în toată hoția care s-a făcut la Perla Invest.

În primul rând trebuie să știți că telegondola și pârtia de schi, precum și clădirile de pe Cozla au fost construite și funcționează ilegal.

La vremea construcției telegondolei, primăria Piatra-Neamț făcea parte din lanțul de corupție ce se întindea până la conducerea țării și era patronat de PDL. Asta a făcut posibilă punerea în funcțiune a telegondolei, pârtiei de schi și clădirilor de pe Cozla, chiar dacă nu existau avizele de mediu și așa mai departe.

Așadar, la această oră, telegondola este exact ca o mașină care a fost înmatriculată prin acte de corupție și nu mai poate fi vândută altcuiva, deoarece nu ar putea trece de o verificare RAR. Mai concret, deoarece telegondola funcționează ilegal prin intermediul firmei Perla Invest, dacă această firmă intră în faliment și își încetează activitatea, instalația de telegondolă nu va mai putea fi preluată de nicio altă firmă sau de primărie, deoarece nimeni nu ar mai putea să reautorizeze funcționarea instalației de transport pe cablu de pe muntele Cozla. În concluzie, falimentul firmei Perla Invest lasă primăria cu o telegondolă pe care nu ar putea să o utilizeze, ci ar trebui să o taie bucăți și să o dea la fier vechi.

Mai mult de atât, ceea ce nu vă spun unii politicieni este faptul că, odată intrată în faliment Perla Invest, acest faliment va duce la confiscarea averilor, case, mașini, bunuri și bani din bănci de la toți cei care se fac vinovați de proasta administrare a acestei firme până acum. Mai mult de atât, nici consilierii locali din mandatele trecute nu ar dormi foarte liniștiți, deoarece ar fi șanse foarte mari să li se impute banii pe care ei i-au aprobat în consiliul local ca aporturi de capital la firma Perla Invest.

Aceasta este marea problemă, de fapt și de drept. Dacă nu se cumpără clădirea de la baza telegondolei și firma Perla Invest intră în faliment, se va atrage răspunderea civilă tuturor celor care au administrat această firmă și vor fi puși să plătească cu propriile averi pagubele produse acestei firme.

Pentru că suntem la Piatra-Neamț și aici niciodată lucrurile nu sunt simple, e bine să știți că în jocul cu telegondola mai este implicată o tabără care are interes direct să falimenteze Perla Invest pentru a pune mâna pe terenurile care sunt în administrarea acestei firme și aici ne referim la terenurile de la baza hipică.

Ceea ce vedeți acum în spațiul public, cu circul pe care îl fac liberalii, este de fapt și de drept o manipulare ordinară, deoarece tot prin intermediul Consiliului Local s-a mai salvat firma Perla Invest, dându-i-se direct bani sau făcându-se altfel de aporturi de capital pentru a nu da faliment. Cei care au fost în decursul timpului atenți la ce se întâmplă cu banii din bugetul primăriei au mai văzut filmul cu salvatul telegondolei, film care s-a dovedit de fiecare dată a fi doar salvatul pielii celor care au jefuit firma Perla Invest.

Ceea ce vedem acum este un război în care pe de o parte s-au aliat cei care vor falimentată firma Perla Invest pentru a pune mâna pe terenuri și de cealaltă parte cei care se fac vinovați de aducerea în faliment a acestei firme și care se tem că vor rămâne fără palate, mașini și averi.

Faptul că cei din opoziție, consilierii PSD, PMP și ALDE, stau departe de acest război și nu vor să îi ajute nici pe cei care vor terenuri, nici pe cei care vor să scape nepedepsiti este un lucru bun și o dovadă de inteligență politică, deoarece mai devreme sau mai târziu consilierii locali care ar vota să se aloce din nou bani firmei Perla Invest, direct sau prin cei care gestionează insolvența acestei firme, vor ajunge să răspundă în fața legii. Este de neînțeles cum unii consilieri PNL și USR își asumă riscul de a rămâne fără case și averi, ridicând mâna și votând cum le spune partidul.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Privitor spune

    Falimentului orasului, inceput de gasca pinalty, urmasul sau (in speranta izbavitoarei uitari a pietrenilor) vrea sa-i dea un aer de mega administrare pe bani si in numele unei colectivitati blazate si lipsita de minima reactie la tunurile la vedere ce se succed cu frecventa din ce in ce mai mare. Altcumva cum se explica inlocuirea sensurilor giratorii (fara prea multe cheltuieli de administrare) cu un sistem de dirijarea a circulatiei cu consum de energie electrica (la preturi exploadate) si o mentenata volatila si grav generatoare de alte costuri (nu mici), ori borduriada nesfarsita, ori „repararea” strazilor prin planificarea si executarea asfaltarilor la sfarsit de toamna si iarna – prin noroi si zapada (de noroiul ajuns la fiecare prin apartamente / case chiar nu se pune), ori ambatul cu parcul zoo, ori inchiderea punti de la strand / podului de peste Cuejdi (a se toarna betoane la zero grade – in zece ani este iarasi de reparat), ori … . Gospodarul (gospodarii / consiliul) orasului nu-s decat: ori carpaci, ori etern dreptaci.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate