Cate persoane au fost in plus pe listele electorale in Neamt ?

4

Conform recensamantului validat din 2002 in Neamt ar fi 557.000 locuitori
Conform datelor provizorii de la recensamantul din 2011 ar fi 452.900 locuitori
Conform datelor de la Casa de Asigurari de Sanatate acum ar fi 529.807 locuitori dintre care 430.191 inscrisi pe listele medicilor de familie.
Pe listele de vot in Neamt au fost 473.809 dintre care au votat 212,485 .
Din cele mai pesimiste calcule efectuate de noi reisese ca pe listele cu votanti din Neamt au fost in plus cel putin 40.000 de persoane .
Ramane sa vedem acum si parerea Guvernului si a  CCR .

telegram ziar piatra neamt
Citește și
4 Comentarii
 1. nationalistu` spune

  Parerea CCR=parerea lui beau-beau.Asa ca nu prea avem ce sa asteptam.Din ce am inteles in ultimele zile,stapanii nostri americani au decis sa nu-l lase pe ha-ha-ha! din brate.Nu ar trebui sa ne mai agitam atata pentru ca deciziile nu se iau aici si nici in functie de interesele noastre.95% decizia CCR va fi de invalidare a referendumului.

 2. Mostene spune

  Da, pe listele de vot sunt in plus vreo 400.000 de persoane, cetateni care oricum nu merita acest drept de care isi bat joc la fiecare scrutin electoral. Democratia e un sistem imperfect care permite unor oameni, precum cei din PPDD, sa decida soarta tarii prin rolul de balama pe care si-l asuma.
  In alta ordine de idei cea mai mare cretinatate pe care am auzit-o pana acum e alta, la Antonescu citire, om care m-a dezamagit profund: pe listele electorale, luate in calcul la valoarea cvorumului nu intra cetatenii romani cu domiciliul in strainatate, desi au drept de vot? Poftim? Din punctul asta de vedere se pare ca sunt doua categorii de cetateni: normali si anormali. Nu conteaza ca cei din afara au tinut in spate economia fragila a Romaniei prin infuzia de capital, nu conteaza ca acestia au proprietati in Romania care sustin prin taxe si impozite bugetele locale si in principiu nu conteaza, decat in masura in care servesc interesele zilei. Urat, foarte urat.

  Si intrebarea ramane: exista o institutie a „evidentei populatiei” unde figureaza toti detinatorii de cetatenie romana si implicit drept de vot, indiferent daca sunt la Borca sau in Burundi. Sunt cetateni Romani cu drepturile care rezulta din asta. Ce e asa de complicat?

 3. zinaida spune

  Nu toti sunt pe listele medicilor de familie … poate parea ciudat..dar asa e.
  Eu tind sa cred ca la evidenta populatiei ar trebui sa gasim aceste liste corecte.

 4. Leo Taxil spune

  Cred ca problema se pune altfel: Daca pe listele medicilor de familie sínt 430.191 de persoane, trebuie sa scadem din acestea numarul persoanelor sub 18 ani! Din date statistice, procentul lor este de ~17-18%, adica ~75.000. Deci pe listele de vot sínt ín plus peste 115.000 de persoane!!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate