Câte persoane au decedat DE covid la Neamț și câte CU covid

1

Decesele care sunt raportate ca fiind COVID se împart în două categorii: persoane care au comorbidități și la acestea se adaugă COVID-ul care le agravează sever starea de sănătate și persoane care nu au comorbidități, dar boala provocată de coronavirus se agravează, se declanșează furtuna de citokine și nu mai pot fi salvate.

Deci avem persoane care mor DE covid și persoane care mod CU covid.

Nu foarte simplu, pentru că nu sunt date publice dar am am reușit să aflăm că la Neamț au decedat DE covid 349 persoane și cu CU covid 98 persone.

Unii medici contrazic datele oficiale și spun că ar fi decedat DE covid în județ mai puțin de 10 persoane de la începutul pandemiei, dar momentan în actele oficial lucrurile stau altfel. Adevărul, dacă este altul, îl vom afla foarte greu sau deloc.

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Maria spune

    Mi se pare nerelvanta statistica sau mult prea simplista. Cu sau de, cert este ca virusul a agravat mult comorbiditatile existente, cu care altfel, mulți pacienți ar mai fi trăit mulți ani poate. Odată contactat virusul, bolile s-au decompensat și astfel s-a produs decesul.
    Cu alte cuvinte, sănătos sau cu comorbiditati, e de preferat sa nu iei virusul. Pe un organism tarat…și o viroza este mortală. Și e păcat!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate