Cât de ipocriți suntem uneori…

8

Recent am publicat un articol în care am arătat că Poliția Locală, prin regulamentul de funcționare, ”are voie să folosească mașinile și telefoanele cetățenilor din oraș…”.

Toată lumea s-a arătat revoltată, iar Poliția Locală a încasat o sumedenie de injurii. Acest lucru demonstrează încă o dată că uneori suntem cam ipocriți și încă nu înțelegem cum funcționează lumea din jurul nostru.

Dincolo de ce au scris cei de la Poliția Locală în propriul regulament, vinovată este presa care nu a văzut nimic și punem în capul listei chiar ziarpiatraneamt.ro, pentru că dacă suntem primii la trafic, trebuie să fim și primi care își asumă lucruri.

Acest Regulament de organizare și funcționare al Poliției Locale Piatra-Neamț nu a apărut din eter. A fost afișat pe site-ul primăriei, a fost în dezbatere publică 30 de zile și apoi a fost votat în Consiliul Local.

Noi, presa, ne-am trezit de abia acum, după un an, când am fost sesizați chiar de un ales local. Atunci când a fost în dezbatere publică și când s-a votat nu ni s-a părut important să îl citim și să punem întrebări pentru ca lumea să poată lua atitudine, dacă ar fi considerat că este necesar.

Nici cetățenii din Piatra-neamț nu au fost interesați de Regulamentul Poliției Locale în cele 30 de zile cât el a fost în dezbatere publică.

Nu în ultimul rând, acest Regulament de organizare și funcționare al Poliției Locale Piatra-Neamț a fost avizat de legalitate de secretarul municipiului Piatra-Neamt, de primar, de viceprimar, chiar și de șeful Poliției Naționale a Municipiului Piatra-Neamț și apoi votat de toți consilierii locali de la toate partidele. Asta înseamnă că ce scrie acolo este perfect legal pentru că toți, începând de la Poliția Națională și până la aleșii locali, au citit acest regulament exact cum cum l-am citit și noi presa. Adică deloc și am aflat abia după un an ce scrie în el.

Din păcate acesta este adevărul care desigur că nu place nimănui să îl recunoască. De multe ori vinovați de ce se întâmplă în jurul nostru suntem chiar noi, care uneori suntem niște ignoranți și apoi ne supărăm ca ipocriții pe ceva ce am aprobat, am trecut cu vederea sau de care ne-a durut la bască.

Acesta este adevărul. Așa funcționează țara, așa funcționăm majoritatea. Supărați pe efecte, fără să realizăm că de fapt cauzele suntem noi și nepăsarea noastră față de orice se decide în numele nostru, iar în cazul de față vorbim de o decizie la care chiar am fost invitați cu toții să luăm parte în cadrul unei dezbateri publice ce a durat 30 de zile.

Recunoaște că te-a durut la bască de dezbaterea publică sau de cum arată Regulamentul de funcționare al Poliției Locale, dar acum te revoltă ce scrie acolo!

Iosub Robert

P.S.: Ne cerem scuze față de cititori că nu am observat aberația de când ea a fost votată. Pe viitor vom încerca să fim mai vigilenți. Responsabil la publicația noastră de citirea acestor regulamente este semnatarul articolului de mai sus.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
8 Comentarii
 1. Cosmin spune

  Practic au copiat procedurile Politiei Romane.

 2. Marius spune

  Ai dreptate, suntem vinovati !
  Ai dreptate cand spui ca noi toti suntem vinovati de ceea ce au scris, verificat si aprobat niste persoane foarte competente si cu studiile la zi.
  Ai drptate, noi suntem vinovati pentru ca cei alesi de noi nu avut nici macar curiozitatea de a citi ce dorinte mai au „paznicii” primariei.
  Ai dreptate, noi suntem vinovati de inaltul profesionalism al juristilor din primarie, care mai degraba merg la magazinul de cosmetice sa-si procure ruj, ca tocmai s-a terminat, ba mai mult se deplaseaza cu autoturismul primariei (ca doar nu or merge pe jos inaltimile lor), decat sa studieze legislatia si sa o aplice in zona lor de competenta.
  Da, noi suntem vinovati ca onor conducerea primariei tolereaza orice, pe oricine si pentru orice fapta, ca sa nu supere cineva.
  Si uite asa, trebuie sa punem la dispozitia autoritatilor locale tot ce-si doresc: bani (cat mai multi), bunuri, timp, nervi si muuuulta tacere !

 3. Bogdan spune

  Militia?poliția? = O grupare a statului român care e făcută „să protejeze cetățenii” prin amendarea lor (a cetățenilor de bună credință) pt a mări bugetul statului(pt a investi în educatie și sănătate).🤑😆👌🖕💀🤘🤙🤟☝️🙌👌✌️👇

 4. Cetățean normal spune

  Acu ii blamati , cu ce va vine, cand aveti nevoie de ei sa va plângeri, ii iubiți. Ne-am de traistă oricum!

 5. Negru spune

  Si unde ma rog a fost postat regulamentul asta si pentru noi cetatenii de rand, de a fost si in dezbatere publica? Adica voi, presa, nu ati fost in stare sa postati asta cand trebuia (si e treaba voastra pana la urma) dar noi trebuia sa intram pe site-ul primariei sa vedem ce tampenii le trec prin cap???

 6. Aiurica spune

  Cam multa putere au acesti paznici.

 7. Florin spune

  Nu are treaba cu ipocrizia. Ideea e ca oamenii normali nu au timo sa faca ‘ politie’ cu orice act semnat si propus de ‘ alesii’ nostri. Mai mult considera ca e de bun simt ca acestia sa-si cenzureze actiunile. Adica, nu e cazul, daca altul nu e atent sa-l calci pe om in picioare. Practic asa oamenii politici ajung doar sa ‘ taxeze’ neatentia oamenilor. Ori ei sunt acolo cu un alt mandat, nu doar sa inventeze modalitati de a baga mana oamenilir in buzunar.

 8. Eugen spune

  De acord cu cere relatate.Am de adăugat un aspect : NU EXISTĂ POLIȚIA NAȚIONALĂ.Exista POLIȚIA ROMÂNĂ.Așa s-a învățat si populația că există două poliții sub același minister si sistem de organizare,ceea ce este fals, singura poliție este POLIȚIA ROMÂNĂ, care aparține de Ministerul Afacerilor Interne.Politia Locala sunt foștii paznici ai primăriilor.Paznici care au primit un nume menit să creeze confuzie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate