Castelul Corvinilor din Hunedoara propune o lecție de istorie pentru cei cu inima tare

0

Dacă nu v-ați planificat încă vacanța pentru anul acesta, dar vă doriți ceva mai aparte – Castelul Corvinilor din Hunedoara poate fi alegerea perfectă.

Începând de miercuri, 16 august, la subsolul Muzeului de Arheologie din incinta fortăreţei s-a deschis o expoziție care redă vizual și auditiv metodele de tortură practicate în zona Transilvaniei, în perioada Evului Mediu. Expoziția este de numită „Ev Mediu—tortură și execuție” prezintă sute aparate și ustensile de tortură și ucis. Cele mai tenebroase idei ale călăilor din acele timpuri s-au materializat în metode de a supune oameni la chinuri de neimaginat. Scaunul lui Iuda, Fecioara de fier, Măștile încinse și multe alte ustensile, pe lângă numeroasele manechine, vor impresiona cu siguranță publicul amator de senzații tari.

Expoziția este una privată, fiind o inițiativă care continuă ceea ce s-a început în 2012, în interiorul castelului, prin amenajarea bastionului de tortură și închisorii.

Aceasta poate fi vizitată de luni până duminică, între orele 9:00 – 20:00. Ultima intrare se face la ora 19:30. Prețul unui bilet este de 10 lei.

Mai multe detalii aici

 

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate