Casa unei mame cu doi copii, din Dumbrava Roșie, a fost distrusă de un incendiu. E nevoie de AJUTOR

0

„Noi 3 suntem bine. Asta contează. Recunoscătoare pentru tot fiecărui pompier, vecin, sau pur și simplu trecător care a întrebat cum ne poate ajuta. Nu știu ce vom face. O luăm de la zero! Noi suntem bine!”

Acesta este mesajul unei mame de 37 de ani, cu doi copii, din comuna Dumbrava Roșie care a trecut astăzi printr-o situație care se putea transforma într-o adevărată tragedie.

Dimineață, la ora 11:04, presa primea următoarea informare de la ISU Neamț: „Incendiu casa de locuit (cu etaj) – strada Recoltei, în comuna Dumbrava Roșie”.

FOTO: martor / sursa: presa locală

În jurul orei 14.00 am aflat și deznodământul. Casa în care locuiesc mămica și cei doi copii a fost grav afectată de un incendiu. Au intervenit pompierii cu mai multe autospeciale și voluntarii din cadrul SVSU Dumbrava Roșie. Știrea inițială aici – click.

În momentul în care a izbucnit incendiul, nu se afla nimeni în locuință. Din fericire, nu s-au înregistrat victime, însă flăcările au mistuit etajul și acoperișul casei.

Potrivit pompierilor, „au ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 200 mp, un perete exterior pe o suprafață de aproximativ 80 mp, bunuri materiale (obiecte de mobilier,  materiale textile etc) și s-au deteriorat obiecte de mobilier,  aparate electrocasnice și materiale textile ce se aflau la parterul locuinței. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui scurt circut electric (aparat de comutare defect).”

Proprietara locuinței a făcut un atac de panică. Aceasta a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la membrii echipajului SMURD, refuzând transportul la spital.

Cu ultimele forțe și profund șocată de eveniment, proprietara a fost sprijinită de vecini să evacueze din locuință majoritatea bunurilor și să salveze tot ce s-a putut. Mama și copiii vor locui la vecini, niște oameni absolut deosebiți, până se va repara locuința.

Ne-am deplasat la fața locului să vedem pagubele produse și cum ar putea fi sprijinită această familie, mai ales că tatăl copiilor nu este alături de ei. Obiectele de mobilier au fost în mare parte recuperate, la fel și hăinuțele copiilor.

În urma intervenției rapide a pompierilor care a limitat semnificativ pagubele și a prevenit extinderea focului la casa alăturată, geamurile au fost sparte, apa s-a infiltrat și la parter, parchetul este afectat, totul miroase a fum, iar etajul, unde sunt dormitoarele copiilor este compromis. Acoperișul este afectat în totalitate, tavanul camerelor este spart, geamurile și ușile sunt distruse și instalația electrică este arsă. Practic tot etajul trebuie refăcut aproape de la zero.

Atașăm mai jos imagini cu situația de la fața locului și facem pe această cale un apel public la toți cei care pot sprijini familia cu materiale de construcție: lemn pentru acoperiș, tablă, var, rigips, parchet, geamuri, uși, refacerea instalației electrice etc. și mână de lucru să ne contacteze pe [email protected] sau la numărul de telefon 0765.234.891 pentru a oferi datele de contact ale familiei.


De asemenea, puteți dona în contul RO74 BREL 0005 5057 3116 0100 – Marc Natalia.

IMAGINI IMEDIAT DUPĂ STINGEREA FOCULUI:

IMAGINI DIN ACEASTĂ SEARĂ DUPĂ EVACUAREA BUNURILOR:

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate