Care sunt cele 8 tipologii de pasionați de jocuri de noroc și pariuri?

0

Jocurile de noroc sunt o formă de divertisment foarte veche, iar pariurile datează încă din vremea primelor competiții sportive. Primele astfel de preocupări au apărut în Paleolitic, iar primele zaruri cu șase fațete au fost confecționate în Mesopotamia, acum aproximativ 5000 de ani. Plăcerea de a încerca să ghicești rezultatul unui eveniment a persistat de-a lungul istoriei, până în zilele noastre. Astăzi, jucătorii au diferite motivații pentru a participa la pariuri, iar Comisia pentru Jocuri de Noroc a Regatului Unit a identificat 8 tipuri de persoane care pariază:

1.       Jucătorul social

Pentru acest tip de jucător, pariurile sunt o activitate de grup, în care se implică alături de prieteni, pentru amuzament și socializare.

2.       Jucătorul rațional

Pentru acest jucător, pariurile și jocurile de noroc sunt o chestiune de a-și demonstra abilitățile și a-și pune mintea la contribuție. O mare parte din satisfacția câștigului vine din ideea că astfel a reușit să demonstreze de ce este capabil.

3.       Jucătorul care caută relaxare

Jocurile de noroc au o evidentă componentă de divertisment, iar unii oameni recurg la ele tocmai pentru a se deconecta de rutină și de problemele zilnice și pentru a se transpune într-o lume palpitantă și plină de surprize.

4.       Jucătorul ocazional

Acest jucător vede pariurile ca pe un obicei benign – este ceva ce fac din când în când pentru amuzament și pe care îl consideră o mică distracție, indiferent dacă pierd sau câștigă.

5.       Jucătorul neimplicat

Unele persoane pariază ocazional doar pentru că așa procedează și prietenii sau anturajul lor. Chiar dacă ajung să piardă niște bani, ei văd pariurile ca pe o modalitate de a petrece timp în compania altora.

6.       Jucătorul cheltuitor

Cu toții știm genul de persoană care nu se poate abține să își cheltuie și ultimul bănuț din portofel doar de dragul de a cumpăra ceva. În unele cazuri, acel ceva poate fi o partidă de jocuri de noroc sau participarea la pariuri sportive.

7.       Jucătorul care crede în noroc

Acest tip de jucător este superstițios, și dacă s-a întâmplat să își înceapă ziua bine sau a văzut un semn pe care îl consideră aducător de noroc, s-ar putea să își încerce mâna la pariuri România.

8.       Jucătorul care speră să facă bani

Acestuia îi place ideea că ar putea să câștige o sumă mare, chiar dacă până atunci va avea parte și de pierderi.

Cei care au identificat aceste tipologii s-au folosit de trei dimensiuni sau trei tipuri de motivație pentru a face această clasificare: plăcerea de a juca, speranța jucătorului că va obține câștiguri și oportunitatea de a socializa. De pildă, cei care joacă pentru a câștiga bani nu o fac neapărat din plăcere și nici nu se așteaptă de fapt să câștige mult din prima, iar la punctul opus s-ar afla cei care joacă de dragul socializării, deoarece aceștia se bucură mai mult de joc și, fiind luați de val, au impresia că șansele lor de câștig sunt mai mari.

Tu în ce tipologie de jucător te încadrezi? Ce te motivează să pariezi?

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate