Care este legătura dintre fermitatea pernei de dormit și durerile cervicale?

0

Muscular man use handles at the neck to relieve pain isolated on white background.

Sursa foto: www.ortosan.ro

La finalul fiecărei zile, tot ce ne dorim este să ne așezăm în pat, să ne relaxăm și să ne bucurăm de un somn atât de odihnitor, încât nici să nu știm când a trecut noaptea. Nu ești singura persoană care își dorește acest lucru, mai ales că fiecare zi este o goană nebună după productivitate și succes. Iar stresul constant, agitația și presiunile zilnice nu fac altceva decât să își arate greutatea pe umerii noștri, luându-ne bucuria unui somn realmente odihnitor.

Insomniile sau somnul de slabă calitate au legătură, în foarte mare măsură, cu perna pe care dormim. Studiile arată că o postură inadecvată în timpul somnului poate contribui nu doar la dureri cervicale, dar și la alte probleme de sănătate, cum ar fi tulburările de somn, migrenele sau chiar probleme respiratorii. Așadar, rolul pernei în asigurarea unei posturi corecte în timpul odihnei nocturne nu trebuie deloc subestimat.

Impactul pernei asupra coloanei vertebrale

Somnul joacă un rol esențial în menținerea sănătății și bunăstării noastre generale, fiind o pauză binevenită de la solicitările zilnice pentru a ne reface forțele. În timpul acestui ciclu de repaus, coloana vertebrală beneficiază enorm de pe urma unui somn odihnitor, întrucât acesta îi oferă ocazia de a se elibera de tensiunile acumulate pe parcursul zilei.

Coloana vertebrală este formată din 33 de vertebre, discuri intervertebrale, ligamente, mușchi și nervi, care conlucrează pentru a ne susține corpul și a ne permite o gamă largă de mișcări. În timpul zilei, gravitația și postura exercită presiune constantă asupra coloanei vertebrale, deci noaptea este singura perioadă în care această presiune este diminuată.

Poziția în care dormim influențează direct această aliniere. De exemplu, dormitul pe spate favorizează curburile naturale ale coloanei, în timp ce dormitul pe burtă poate forța coloana vertebrală să adopte o poziție nenaturală, de unde și riscul de disconfort și durere.

Rolul fermității pernei în prevenirea durerilor cervicale

Durerile cervicale reprezintă o problemă de sănătate larg răspândită, de cauze multiple – postura necorespunzătoare, tensiunile musculare, leziunile sau chiar stresul. Astfel, pentru a ne putea reface pe timp de noapte avem nevoie de perne de dormit de calitate, cu fermitatea potrivită nevoilor noastre.

Fermitatea pernei influențează direct modul în care gâtul și capul sunt susținute pe parcursul nopții. O pernă prea moale poate duce la o aliniere incorectă a coloanei vertebrale, forțând gâtul să se aplece într-un unghi nenatural, ceea ce creează tensiuni în mușchii cervicali. Pe de altă parte, o pernă prea fermă poate ridica capul prea mult, perturbând, de asemenea, alinierea naturală a coloanei și provocând disconfort și durere.

O pernă cu fermitatea potrivită nevoilor noastre, pe care o găsești la Ortosan, îți oferă susținerea necesară pentru ca gâtul și capul să rămână într-o poziție neutră, aliniate cu restul coloanei vertebrale.Deci perna ar trebui să umple spațiul dintre gât și saltea, fără a forța capul să se încline în sus sau în jos.

O pernă cu fermitatea corespunzătoare reduce semnificativ presiunea exercitată asupra gâtului și a coloanei vertebrale și se minimizează riscul de a dezvolta puncte de tensiune. Astfel, perna este de folos în prevenirea durerilor cervicale, dar și în ameliorarea simptomelor pentru cei care deja suferă de aceste probleme.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate