Caravane pentru depistarea și tratarea tuberculozei, în NEAMȚ – Programul activității (Oficial DSP)

0
Imagine ilustrativă

Direcția de Sănătate Publică Neamț, prin Compartimentul de Evaluare și Promovare a Sănătății,  în parteneriat cu Centrul pentru Politici Sociale și Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” București derulează, începând cu data de 15 martie 2021, proiectul ”Organizarea de programe de depistare precoce (screening, diagnostic și tratament precoce al tuberculozei, inclusiv tuberculozei latente” (POCU/225/4/9/117426)  în următoarele localități din mediul rural, alese în baza indicatorilor demografici și de morbiditate TB: Podoleni, Borlești, Săbăoani, Răucești, Dumbrava Roșie, Pipirig, Trifești, Botești, Cordun, Icușești, Văleni (Roman) și Pâncești.

Primele activități din cadrul proiectului încep în comuna Podoleni (în zilele de 15, 16, 17, 18 martie 2021) și Borlești (în zilele de 19, 22, 23, 24 martie 2021)

Activitatea de screening se desfășoară, în mod activ, prin deplasarea caravanelor în zonele stabilite. Caravana este un cabinet medical mobil dotat cu aparatură modernă de radiologie, instrumente de analiză și depistare precoce a microbului tuberculozei, iar asistența este asigurată de un echipaj format din trei profesioniști: un asistent medical de radiologie, un registrator medical și un responsabil logistică.

În activități vor fi implicați medicii de familie și asistenții medicali comunitari din localitățile selectate.

Facem apel la populația din comunele selectate să se prezinte la cabinetul medical mobil (caravană) pentru a efectua radiografia pulmonară în vederea depistări precoce a eventualelor leziuni tuberculoase.

 Menționăm  că activitatea de screening se va desfășura  cu respectarea normelor legale în vigoare impuse de starea de alertă generate de pandemia Covid-19.

COM-PRESA

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate