Cand stii ce este web hosting totul este mai usor!

0

Atunci cand navighezi pe internet dintr-un browser (Google Chrome, Mozilla Firefox, Edge etc.) si consulti pagini web, de fapt vizualizezi pagini de cod scrise in diferite limbaje de programare (PHP, HTML/CSS, JavaScript) asociate cu continut care este stocat pe servere. Serverele, care sunt in realitate calculatoare mari conectate la Internet (si dotate cu procesoare proprii, hard disk-uri etc.) sunt de cele mai multe ori puse la dispozitia, pe baza de abonament, de catre gazdele web (companii care detin serverele). Gazduirea web consta deci, pentru firmele specializate, in inchirierea de servere (intregi sau divizate) catre companii pentru ca acestea sa isi poata gazdui site-urile si datele asociate.

In ziua de azi, exista 4 tipuri de gazduire web pentru site-uri web:

Gazduire pe un server partajat;

Gazduire pe un server dedicat;

Gazduire VPS (Server privat virtual);

Gazduire in cloud.

Gazduirea partajata consta in partajarea unui singur server cu mai multe persoane. Avantaje:

Acest tip de gazduire web este cel mai economic dintre toate.

Acest tip de gazduire web este usor de configurat, utilizat si monitorizat, chiar si pentru incepatori, datorita cPanelului si a numeroaselor instrumente puse la dispozitie de gazdele web.

Gazduirea partajata este potrivita in special pentru:

Prezinti site-uri care atrag putine vizite pe luna (mai putin de 50.000);

Bloguri care atrag inca putini vizitatori;

Magazine online mici, cu putine produse si putin trafic.

Gazduirea dedicata consta in inchirierea unui server complet de la o gazda web pe care apoi il poti configura in functie de nevoile tale (alegerea sistemului de operare, alegerea configuratiei si aplicatiilor etc.). Avantaje:

Acest tip de gazduire este potrivit pentru toate site-urile inclusiv pentru cele cu trafic ridicat.

Acest tip de gazduire iti permite sa personalizezi complet configuratia serverului.

Optarea pentru un server dedicat imbunatateste performanta site-ului tau.

Alegerea unui server dedicat it permite sa iti securizezi mai bine site-ul si datele asociate (cu ajutorul unui profesionist competent).

Gazduirea dedicata este recomandata in special pentru:

Site-uri cu trafic mare si avide de resurse: de exemplu, magazine online cu cateva mii de produse si zeci de mii de vizitatori Gazduirea VPS (Virtual Private Server) este un sistem hibrid la jumatatea distantei dintre gazduirea partajata si „gazduirea dedicata”. VPS consta in crearea mai multor servere virtuale pe acelasi server real, prin intermediul tehnologiilor de virtualizare software, care pot fi repornite independent si pot evolua pe sisteme de operare separate.

Concret, aceasta solutie de gazduire permite utilizatorului sa aleaga exact parametrii serverului sau (memorie, spatiu pe disc, RAM) pe care doar el ii va folosi.

Gazduirea VPS ofera un raport calitate-pret bun.

Este posibil sa iti adaptezi serverul virtual in functie de nevoile tale reale.

Poti instala si configura VPS-ul , reporni sau opri serverul oricand doresti.

Gazduirea VPS este potrivita in special pentru utilizatorii avansati care doresc sa se bucure de performante bune fara a fi nevoiti sa opteze pentru un server dedicat. VPS-ul va fi potrivit pentru magazine online de dimensiuni medii, site-uri comunitare cu multi utilizatori sau chiar site-uri si bloguri cu trafic mare, iar hostgate.ro ofera un pret avantajos!

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate