Campanie online: O valiză plină cu bani sau o viitoare soție i-ar convinge pe români să se vaccineze?

0

Romanian Business Leaders, comunitatea oamenilor de afaceri din România, a lansat campania „Deschidem România!” de conștientizare a importanței vaccinării pentru oprirea răspândirii virusului Covid-19. Deschidem România! se desfășoară în mediul digital, prin două campanii adresate categoriilor de indeciși: o campanie care vizează riscurile vaccinării și una care vizează motivele de vaccinare, ambele abordate într-o manieră prietenoasă.

Motivul acestei campanii ar fi acela că românii nu se mai vaccinează, deși ar urma un val 4 al COVID-19, iar noile tulpini se răspândesc rapid în comunitate. Organizația Mondială a Sănătății precizează că doar la o rată de vaccinare de peste 60% cu cel puțin o doză, rata de infectare, care indică numărul de persoane ce poate fi infectat de fiecare nou caz, scade la 0,8%, situație în care putem vorbi de eradicarea bolii.

„În acest moment, în România este vaccinat cu ambele doze sub 25% din totalul populației. Potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), ritmul de vaccinare este în continuă scădere. Conform unui sondaj realizat recent de către MedLife, rata de vaccinare estimată până la finalul anului 2021 este de doar 27-31% din totalul populației din România cu vârsta de peste 16 ani, adică 5 milioane de persoane.”, precizează Romanian Business Leaders.

Campania se bazează pe un studiu realizat de către MedLife privind intenția de vaccinare a românilor care analizează și principalele bariere pe care le au aceștia când vine vorba de vaccinarea împotriva Covid-19. Astfel, principalul motiv pentru care persoanele cu vârste între 25 și 39 de ani evită vaccinarea este teama de efecte secundare pe termen lung.

Persoanele din categoria 40-69 de ani sunt cele mai disciplinate când vine vorba de vaccinare. Cu toate acestea, principala barieră în cazul lor este teama de efecte pe termen scurt și interacțiunea acestora cu alte afecțiuni cronice. În ceea ce-i privește pe seniorii de peste 70 de ani, predomină atitudinea că oricum decesul lor este iminent și nu are rost, fără a realiza că pot contribui la răspândirea bolii și la creșterea presiunii pe sistemul sanitar în condițiile în care în România sunt peste 2 milioane de persoane cu vârsta de peste 70 de ani. Potrivit INSP doar 1 din 3 persoane de peste 60 de ani au ales să se vaccineze.

Alte bariere sunt la polul opus în sensul unei încrederi prea mari în propriul sistem imunitar, lucru care face inutilă vaccinarea. Studiul mai arată o lipsă de încredere generalizată în politicieni, oficialități, sistemul medical etc, valabilă pentru toate categoriile de vârstă indiferent de nivelul de educație sau geolocalizare, cauzată de controversele din spațiul public și de fenomenul fake news.”, se arată în comunicatul de presă.

Comunicatul oficial poate fi citit aici – click.

Mai jos puteți vedea un prim set de campanii online, promovate pe Facebook contracost, și mesajele care i-ar putea convinge pe români să se vaccineze din punctul de vedere al inițiatorilor. Ce părere aveți? V-au convins să vă vaccinați?

 • Două doze, două paie, ia Covidu la bătaie.
 • Pentru că fără vaccin, iar lucrăm de acasă. Și eu n-am cum să lucrez de acasă, boss.
 • Fără vaccin nu o sa ai pașaport de vaccinare european.
 • Pentru că fără vaccin, eu o să mor de epuizare.
 • Ca să nu mai moară nici măcar dușmanii.
 • Ca să apuc să îmi mai văd nepoții și Crăciunul ăsta.
 • E mai probabil să te întâlnești cu un cerb carpatin în drum spre vaccinare.
 • E mai probabil să dai peste un medic cu o freză punk la vaccinare.
 • E mai probabil să dai peste un medic ce este și tenor profesionist.
 • E mai probabil să găsești o valiză plină cu bani în drum spre vaccinare.
 • E mai probabil să fii recrutată ca super-model în drum spre vaccinare.
 • E mai probabil să îți cunoști viitoarea soție la vaccinare.
 • E mai probabil să te întâlnești cu un star rock favorit în drum spre vaccinare.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate