Campanie de prevenire a furturilor din locuinţă “Neglijenţa – invitaţie deschisă la furt”

1

Astăzi, 14.04.2016 la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, în prezența invitaților și a reprezentanților mass-media, a avut loc lansarea Campaniei de prevenire a furturilor din locuinţă “Neglijenţa – invitaţie deschisă la furt”.

 Campania se înscrie în cadrul programului național de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului – prioritate a Poliției Române pentru anul 2016, abordând un gen de infracționalitate care are o pondere mare în totalul infracțiunilor de furt și mai ales un impact deosebit în ceea ce privește percepția populației asupra siguranței personale.

Inițiată de Inspectoratul General al Poliţiei Române – Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii, în parteneriat cu Groupama Asigurări S.A., campania se va desfășura în perioada martie-august 2016, vizând informarea populaţiei cu privire la modalităţi de prevenire a furturilor din locuinţă.

În vederea promovării mesajelor preventive a fost constituit un site tematic – www.prevenireafurturilor.ro. , cât și un material video și un spot radio.

Polițiștii vor organiza acţiuni de promovare a campaniei în locuri publice (parcuri, zone comerciale etc.) sau şcoli şi vor participa la întâlniri cu membrii asociaţiilor de proprietari în vederea transmiterii de informaţii destinate prevenirii furturilor din locuinţe.

La nivelul județului Neamț vor fi distribuite 4000 flyere cu recomandări preventive în cadrul întâlnirilor cu beneficiarii campaniei și vor fi expuse 150 de afișe la avizierele asociaţiilor de proprietari, la intrările în centrele comerciale şi în alte locuri publice.

Statistic, unul din patru furturi sesizate este furt din locuință iar după mediul de producere unul din trei furturi din locuințe este în mediul urban. Modurile de operare sunt mai ales prin efracție, prin împrietenire sau folosirea de chei potrivite. Un geam lăsat deschis, o ușa neasigurata sunt de cele mai multe ori “invitații pentru hoți”. De asemenea permiterea accesului în locuința a unor persoane care pretind că reprezintă diferite instituții sau pretind că vor să cumpere sau să vândă diverse produse nu face altceva decât să ofere o oportunitate pentru infractori.

Pentru fiecare dintre noi locuința reprezintă acel spațiu în care ar trebui să ne simțim în siguranță, iar orice încălcare a acestui spațiu intim de siguranță personală generează o stare de disconfort și neliniște. Un argument important în alegerea variantei de lucru a fost reprezentat de importanța conștientizării de către publicul țintă a necesitații adoptării unei atitudini prudente în raport cu locuința și bunurile proprii precum și a consecințelor neluării unor masuri preventive fundamentale.

furturi-din-locuinte-elucidate-de-politisti

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Kromm spune

    Prostia și neîndeplinirea îndatoririlor poliției este o invitație la furt!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate