ANI face ”curățenie” printre aleșii locali din Neamț

4

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, existența conflictului de interese de natură administrativă, precum şi posibila sãvârșire a infracțiunilor de conflict de interese, fals în declaraţii precum şi a celor asimilate infracțiunilor de corupție în cazul a 24 foşti sau actuali aleși locali. Patru din aceștia sunt din Neamț

PUICĂ VASILE, Viceprimar al comunei Borlești, județul Neamț

CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

În perioada exercitării mandatului de consilier local (2012 – 2016) a participat la data de 28 noiembrie 2013 la deliberarea și adoptarea Hotărârii Consiliului local al comunei Borlești privind schimbarea din funcție a viceprimarului și alegerea sa în funcția de viceprimar.

Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/ 2001 și art. 77, alin. (1) şi (2) din Legea 393/2004.

ILIESCU MIHAI, Consilier local al comunei Agapia, județul Neamț

CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

În perioada exercitării mandatului de consilier local, a participat la deliberarea și adoptarea unei hotărâri a Consiliului local al comunei Agapia privind arendarea pășunilor.

Ulterior adoptării acestei hotărâri, soţia persoanei evaluate a încheiat un contract de arendă cu Primăria comunei Agapia (durata închirierii fiind de 5 ani).

Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/ 2001 și art. 75, lit. a), art. 77, alin. (1) şi (2) din Legea 393/2004.

VÎNTU GHEORGHE, Consilier local în Cadrul Consiliului Local Agapia, județul Neamț

CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

În perioada exercitării mandatului de consilier local a votat pentru adoptarea a două Hotărâri ale Consiliului Local Agapia privind închirierea pășunii comunale Agapia, ulterior fiind încheiate două contracte de concesiune între Primăria Agapia și Asociația Crescătorilor de Animale Rachitis Agapia – Neamț, în cadrul căreia VÎNTU GHEORGHE deţine calitatea de asociat.

Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/ 2001 și art. 75, lit. f) şi art. 77, alin. (1) şi (2) din Legea 393/2004.

CĂPRARU PETRICĂ, Consilier local în cadrul Consiliului local al municipiului Roman, județul Neamț

INCOMPATIBILITATE

S-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât, în perioada exercitării mandatului de consilier local, S.C. THEBA COMP S.R.L. (societate comercială la care persoana evaluată deține împreună cu soția sa, calitatea de asociat și funcția de administrator) a încheiat contracte comerciale de furnizare produse cu Primăria municipiului Roman, în temeiul cărora societatea comercială a încasat suma totală de 97.534,60 lei.

Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 90 alin. (1) și (2) din Legea nr. 161/2003.

AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE, 14 aprilie 2016

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
4 Comentarii
 1. Vasilica Babus spune

  Pe Vali Puica la „rezolvat ” concurenta ca doar e campanie electorala pentru fotoliul de primar.Votez Vasilica Babus ” alias „cainele ” omul ” gospodar viitor primar de Borlesti” ,4 clase/4 case!

  1. maria sofia popescu spune

   Nu stiu cine esti TU care ai facut asemenea comment dar nu ai dreptate .Domnul sa te aiba in paza ,

   1. Ionel spune

    Toti promit la alegeri si dupa ce se instaleaza in fotoliul de primar uita sa fie OAMENI .Sa fii OM si nu mincinos e mare lucru !

 2. taranul ION spune

  Saracii de ei,Daca asa le-o zis sefii mai mici de pe la partid…ca-i trendy,si ca lumea o sa-i tina minte ca pe o reclama,si-o sa-i voteze din nou.Cum ati vrea altfel sa-si faca datoria fata de plebe si glie ,-in interesul national-vorba unui mare plagiator poulitic ,contemporan cu noi si prezent prin acesti discipoli poulitici nemteni. VOTAT!!!si VOTATI!!! pentru ,si in interesul national,si pentru propasirea partidului aflat la datorie , greu incercat de provocarile (de) ANI …si ANI..Hai sa fim sanatosi,si sa ne auzim cu bine, pana la alegerea Sefilor de la Beciul Domnesc.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate