Campania”Go Home” din Marea Britanie impotriva imigrantilor a luat sfarsit

0

imigrantiControversata campanie prin care imigrantii ilegali erau indemati sa plece din Marea Britanie are un bilant ridicol: 11 persoane s-au conformat si doua treimi din cererile primite de autoritati s-au dovedit a fi farse.

Tabloidele britanice arata din nou cu degetul catre imigranții romani și bulgariSursa: Daily Mail

Criticat vehement si abandonat in final de guvern, proiectul pilot a constat in parcurgerea de catre doua camionete a mai multor cartiere din Londra populate in special de straini, potrivit hornews.ro.

Acesta aveau montate panouri uriase cu mesaje care ii invitau pe imigrattii clandestini sa paraseasca tara. ‘Stai ilegal in Marea Britanie? Intoarceti-va acasa sau riscati sa fiti arestati!’, scria pe unul dintre afise care avea desenate si niste catuse. Imigrantii clandestini erau indemnati sa trimita mesaje-text continand cuvantul ‘Home’ la un numar de telefon.

Ministerul de Interne a primit in total 1.561 mesaje, dintre care 1.034 s-au dovedit farse, potrivit raportului.

In final, doar 11 persoane au parasit tara in urma acestei campanii care a costat peste 11.000 de euro si a starnit reactii aprinse chiar si in cadrul guvernului, ministrul liberal-democrat al comertului Vince Cable considerand initiativa „stupida si insultatoare”.

 

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate